Obavijesti Video Pretražite Navigacija
KONCERT ZA OBLJETNICU SMRTI

Zbog Olivera Dragojevića, Vela Luka puna gostiju, a i dosadašnje turističke brojke su na korak do rekordne 2019. godine: "To je veliko ostvarenje"

Puno je turista na Korčuli u kojoj se u četvrtak održava i koncert u spomen na Olivera Dragojevića. A kakva je turistička slika u Veloj Luci ove sezone otkrio je za Dnevnik Nove TV direktor Turističke zajednice Dorjan Dragojević koji je brojkama - zadovoljan.

Direktor Turističke zajednice Vela Luka Dorjan Dragojević otkrio je da dosadašnje brojke ove turističke sezone iznose oko 80 posto brojki rekordne 2019. godine.

''To je veliko ostvarenje i uvjeren sam da će i u narednom periodu to ići prema tim brojkama'', kaže i dodaje da se, kao i svi drugi, boji stavljanja Hrvatske na crvenu listu epidemiološke karte Europe.

''To bi uništilo sezonu i sve što smo dosad radili. Osmi mjesec je sada popunjen, a i deveti'', rekao je.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna TREĆA GODIŠNJICA Dirljivi prizori s trajekta koji iz Splita plovi za Velu Luku: Mnoštvo mladih pjeva hitove legendarnog Olivera

Otkrio je da u Velu Luku najviše dolazi gostiju iz Slovenije. ''Puno je i Nijemaca, tu si i Poljaci i naši Hrvati'', kaže Dragojević. Brojni gosti u Vela Luku dolaze i zbog, rekao je direktor Vela Luke, i zbog Olivera Dragojevića.

Dorjan Dragojević nezadovoljan je jedino brojem katamarskih linija prema Veloj Luci. Smatra da bi ih trebalo biti više, a broj gostiju mogao bi se povećati i otvorenjem Pelješkog mosta. ''Vjerujemo da je to jedan dodatan zamah'', zaključio je. 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene