Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ostali bez kuće u požaru

Bandić o izgradnji novog centra za liječenje ovisnika: "Sve izvodimo mi sami"

Korisnici Reto centra u Zagrebu za liječenje ovisnosti ostali su bez smještaja. Uslijed požara koji se dogodio početkom godine stradao je cijeli objekt. Ipak, počela je nova izgradnja.

S gradilišta se u Vijesti u 17 javila reporterka Dnevnika Nove TV Anja Perković. Nova kuća trebala bi biti gotova do zime, a za to vrijeme u objektu pored na smještaju je 30-ak korisnika smještaja, izvijestila je.

Marijo Bandić, predsjednik udruge Reto centra kazao je reporterki Dnevnika Nove TV kako bi sljedeći tjedan trebali imati temelje novog objekta. "Radove sve izvodimo mi sami, pozivamo građane da nam pomognu pri prikupljanju sredstava. Život je trenutno malo tijesan jer smo bukirani skroz, a mnogi momci čekaju na smještaj".

Bandić kaže kako se za sad snalaze.

Pročitajte i ovo Prosvjed u Splitu zbog zagađenja zraka - 2 zbog onečišćenja zraka Stanovnici splitskog kvarta Brda opet prosvjeduju, vikali: "Lučka mafijo, gotovo je, gotovo"

"Snalazimo se, imamo centre u Splitu, u regiji, šaljemo ljude. Nažalost, često netko ode prije pa se oslobodi mjesto", dodaje.

U novom objektu u izgradnji u  prizemlju bi trebala biti dnevna soba, a na katu četiri spavaonice za 16 ljudi. Za izgradnju im nedostaje još novca.

"Projekt košta oko 200.000 eura, dio je financiran, a fali još trećina", kazao je Bandić i pozvao građane da pomognu pozivom na broj 0609002.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene