Obavijesti Video Pretražite Navigacija
POSLOVI S KUĆICAMA NA ADVENTU

Škoro o akciji USKOK-a u Zagrebu: "Netko je birao tajming uhićenja. Netko, mi to zovemo duboka država"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čelnik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro komentirao je današnja uhićenja. Misli da su ona tempirana. Miroslav Škoro bio je jedan od zakupaca adventskih kućica, koje su predmet istrage USKOK-a. Potvrdio je da mu je adventske kućice odobrio jedan od danas uhićenih.

"Sa zakašnjenjem od godinu i pol dana nadležne službe odlučile su provjeriti je li sve bilo u skladu sa zakonom. Nadam se da su današnja uhićenja s razlogom da se utvrdi što se događalo na Adventu. Nemam podataka što se događalo na HRT-u, no to je zasigurno institucija u kojoj treba prozračiti situaciju", rekao je čelnik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro komentirajući u Saboru današnja uhićenja nekadašnjih najbližih suradnika Milana Bandića.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nije šala! Škoro upisao tečaj za bagerista: Otkrio zašto se odlučio za taj neobičan potez Miroslav Škoro OSVETA PJESMOM? Škoro na godišnjicu odlaska iz Domovinskog pokreta: "Pjesma o ološu i šljamu s dna društvene kace..."

Smatra da je model dodjeljivanja kućica bio netransparentan. "Postojalo je pravo gradonačelnika da on odlučuje o svemu. To je s druge strane sve bilo vrlo skupo, jedne godine smo kućicu platiti 90.000 kn plus PDV, a druge godine 100.000 kuna plus PDV i mislim da je tako bilo za sve i to je bilo neprimjereno skupo.

Moralo se puno improvizirati, nema kvalitetne infrastrukture, uvjetovali su da morate raditi s određenim dobavljačima. Nije isto kada netko želi promovirati neki određeni proizvod, netko želi imati ličku, netko slavonsku, netko istarsku kućicu, a onda imaju svi isto.

Ja sam se obratio baš Mohenskom, ne osobno, nego smo kao tvrtka morali poslali zahtjeve njemu, on bi poslao ugovor i morali smo unaprijed uplatiti novac", pojasnio je. Tvrdi da je već ranije upozoravao na posao s kućicama na Adventu.

"Ovo je još jedno uhićenje koje nikoga nije iznenadilo, samo je indikativno da je baš danas kada je u Saboru glasanje o Zakonu o civilnim žrtvama. Pitanje je što će se uspjeti probiti u medije. Imamo uhićenja, imamo presudu u Haagu i taj vrlo bitan zakon. Ishod ovih uhićenja bit će kao i svih drugih – ništa, nadajmo se da će presuda u Haagu biti pravična, ali bitno je da će ovaj zakon proći ispod radara, a šteta će biti velika i nitko od vas medija to neće pokušati spriječiti."

Uvjeren je da je netko tempirao uhićenje.

"Netko je birao tajming uhićenja. Netko, mi to zovemo duboka država. Kako to mislite tko? Tko imenuje u DORH-u glavnog državnog odvjetnika? Jeste to vi napravili? Niste. Jesam ja? Nisam. Zna se tko imenuje čelnu osobu DORH-a, zna se kako DORH funkcionira i naravno da je najvažnija stvar sada napraviti konferenciju i uzeti izjavu od mene o jednom tempiranom uhićenju jer sam ja imao kućice dvije godine. I dalje smatram da su uhićenja tempirana i da se ništa neće dogoditi",  poručuje. 

Komentirao je i uhićenje Kazimira Bačića.

"Mislim da je sustav HRT-a sukladno Zakonu o HRT-u postavljen tako da se neće primijetiti izostanak ravnatelja, osim ako baš njegov potpis nije potreban za nešto. HRT je bitan za funkcioniranje javnog servisa, nažalost funkcionira kako funkcionira. Drago mi je što službe rade svoj posao, ali skeptičan sam", rekao je Škoro zaključno. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene