Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Što se događalo u Zaprešiću?

Čekaju se nalazi inspekcije: Oporba traži smjenu ministra, a građani žele sustav koji funkcionira

Vjekoslav Đaić ispred ministarstva zdravstva (Foto: Dnevnik.hr)
Vjekoslav Đaić ispred ministarstva zdravstva (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr
Nalaz inspekcije Ministarstva zdravstva trebao bi pokazati što se točno događalo u Zaprešiću. Izviješće inspekcije još nije poznato.

Izvješće inspekcije još nije poznato, rezultati inspekcije još uvijek nisu gotovi, doznaje novinar Dnevnika Nove TV Vjekoslav Đaić.

Pročitajte i ovo Državne bolnice i upravljačka prava - 2 ozdravljenje sustava Obećali su da će država šefovati bolnicama, no sve kasni: "Ne mislim da će išta biti bolje" Nedostupan lijek - 1 Borba oboljelih od multiplog mijeloma Hrvatska spasonosni lijek ne daje novooboljelima: "Molim vas, odobrite ga! Ako ne za mene, onda barem za nekoga tko će se naći u situaciji u kojoj sam ja"

Sam ministar zdravstva Milan Kujundžić rekao je da je ovaj slučaj pokazao da treba popravljati broj timova, ali i da se u sustav još treba ulagati. Građani u taj sustav ulažu svaki mjesec kroz porez, i ono što očekuju jest da taj sustav funkcionira, da se njime najbolje upravlja i da se ne događaju slučajevi kao što je ovaj u Zaprešiću.

To je nekako bila i poruka nekolicine građana iz Slobodne Hrvatske, koji su gađali jajima ulaz u ministarstvo, a ta bi se poruka mogla reći i ovako: "Mi smo vaš poslodavac i mi smo vam na upravljanje dali sustav. A kako smo vam ga dali, tako vam ga možemo i uzeti."

Ono što svakako iritira i sami su građani ovdje danas rekli je - skidanje odgovornosti i prebacivanje krivnje s Janka na Marka pa s Marka na Peru. Naravno da se u cijeloj priči poteže i odgovornost čelnog čovjeka zdravstvenog sustava ministra Milana Kujundžića koji kaže da je spreman podnijeti ostavku - ako prepozna da je odgovoran.

No, njegovu odgovornost traže u Mostu i pozivaju premijera da ga smjeni. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene