I dalje se čeka odgovor državnog odvjetništva - hoće li zbog teških optužbi na račun bivšeg šefa tajnih službi Dragana Lozančića predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović pozvati na razgovor.


Sve je pokrenuo saborski Odbor za unutarnju politiku. Nakon DORH-ova objašnjenja da nisu pokrenuli izvide Ranko Ostojić tražio je objašnjenje zašto predsjednica nije pozvana na razgovor.

Vezani članci Kolinda Grabar-Kitarović Posljednje obraćanje Kolinde Grabar-Kitarović: "Ponosna sam na učinjeno. O mojem radu jednog dana govorit će povijest" Dragan Lozančić, bivši šef SOA-e Smjena bivšeg šefa SOA-e Dragana Lozančića ponovno u fokusu, vrh HDZ-a zasad bez komentara

Ova Ostojićeva izjava za Dnevnik Nove TV danas je pokrenula pravu lavinu reakcija.

"U DORH-u očito postoji linija manjeg otpora za mnoge stvari, pa tako i u ovom slučaju. Mislim da je to čisto nezamjeranje. Najbolje bi bilo baš zbog hrvatske javnosti da to naprave i raščiste, a ne da ostane pod velom tajne", rekao je Ranko Ostojić, predsjednik Odbora za nacionalnu sigurnost (SDP).

Kolinda Grabar-Kitarović
Dragan Lozančić, bivši šef SOA-e (Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL) Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

"Smjena gospodina Lozančića nema svoj odgovor i krajnje je vrijeme da sad bivša predsjednica da taj odgovor jer čovjek radi daljnje karijere treba biti rasterećen tog opterećenja ako ga nema, a ako ga ima, da institucije rade svoj posao", kaže Vlaho Orepić, nezavisni saborski zastupnik.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr