Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tri glavna punkta

Što se sve može pronaći u carinskom skladištu? "Sve se može falsificirati"

Carinski službenici iz Rijeke i Dubrovnika spriječili su pokušaje nezakonite prodaje lažne robe te pronašli gotovo 2000 komada lažnjaka. Ekipa Dnevnika Nove TV provjerila je što se sve može pronaći u carinskom skladištu.

Građevinska miješalica u službi krijumčarenja, nelegalne proizvodnje i prodaje.

"Ono što čovjek zamisli sve se može falsificirati, dobar dio te robe čini duhan; s obzirom da je to trošarinska roba jasna stvar da je i veća potražnja za takvim stvarima", rekao je Robert Kučinac, voditelj odjela za prodaju iz PCU-a Zagreb. 

Pročitajte i ovo Zgrada sastanka SDP-a - 3 Što slijedi? Zagrebački SDP sazvao sjednicu, s proslave došao i Grbin. Jedna od glavnih točaka je zahtjev članova za unutarstranačkim izborima

"Granični prijelazi sa Srbijom, Bosnom i Hercegovinom i Crnom Gorom glavni su punktovi gdje se roba zapljenjuje, u odnosu na isto razdoblje prošle godine povećanje nelegalnih aktivnosti na tim područjima veće je za dva posto", donosi reporter Dnevnika Nove TV Vanja Margetić.

Roba koja se krijumčari najčešće se otkrije na tri glavna punkta. To su granični prijelazi, zračne luke, dok velik dio posla odrade i mobilne jedinice na terenu diljem zemlje.

Pročitajte i ovo Požari u Grčkoj - 1 U Grčkoj Katastrofalni požari i dramatična borba: "Vatra. Samo vatra, to je ono što smo mogli vidjeti. Samo vatra"

Preko graničnih prijelaza s trećim, ''ne'' EU zemljama, prošlo je osam milijuna putnika i više od šest milijuna osobnih vozila. Rakija, vino, cigarete, duhan, meso najčešći su ulovi na tim mjestima.

Više pogledajte u priloženom videozapisu. 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene