Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Živjeli na visokoj nozi

Stručnjak za droge o spektakularnom uhićenju na moru: "To potvrđuje činjenicu da su krijumčari s ovog područja aktivni i dobro organizirani"

Aktualno Galerija Zaplijenjeni kokain - 1 Zaplijenjeni kokain - 1 Foto: Dnevnik Nove TV Zaplijenjeni kokain - 2 Zaplijenjeni kokain - 2 Foto: Dnevnik Nove TV Zaplijenjeni kokain - 4 Zaplijenjeni kokain - 4 Foto: Dnevnik Nove TV +0 Zaplijenjeni kokain - 3 Galerija 1/4 >>
U priči sa 750 kilograma kokaina ponovno se našao Hrvat. Zajedno s Talijanom i Srbinom u Španjolskoj je živio luksuznim životom. Odao ih je jedan bizarni detalj.

Odlazak jedrilice do izoliranog mjesta daleko u Atlantskom oceanu odao je dobro uigranu ekipu koja je mjesecima pripremala plan krijumčarenja kokaina.

Dvočlanu posadu istražitelji su presreli u španjolskim vodama. U plovilu su bili talijanski i hrvatski državljanin, zajedno sa 750 kilograma kokaina.

  Pročitajte i ovo Požari u Grčkoj - 1 U Grčkoj Katastrofalni požari i dramatična borba: "Vatra. Samo vatra, to je ono što smo mogli vidjeti. Samo vatra"

"Postoji mogućnost, što je i u ovom slučaju, da se pretovar napravi na otvorenom moru, gdje pretpostavljaju da se to ne može vidjeti. Međutim, danas je uz satelitsko praćenje, uz druge tehničke mogućnosti sve moguće", poručio je Dubravko Klarić, stručnjak za droge.

Kako bi skrenuo pozornost sa sebe, dvojac je plovio raznim rutama, sve kako bi izgledalo da se radi o normalnim aktivnostima. Iako se nisu bavili nikakvom poslom, živjeli su na visokoj nozi.

"Naravno da stil života tih osoba koji su bile uključene može biti jedan od indikatora za neke ilegalne poslove, bilo krijumčarenje ili neki drugi organizirani kriminal kojim se bave, a nastoje to sami prikriti legalnim poslovima", objasnio je Klarić.

Osim španjolske civilne garde u priči su od početka i hrvatska, talijanska i srpska policija, donosi reporter Dnevnika Nove TV Domagoj Mikić.

  Pročitajte i ovo Dijete - 2 Ima načina Ovaj grad ima rješenje za neupisanu djecu u vrtićima: "Došli smo do jedne ideje..."

"To sve potvrđuje činjenicu da su aktivni krijumčari s ovog područja i da su dobro organizirani bez obzira na nacionalnost i strukturu", rekao je Klarić.

No dobro je organizirana i hrvatska policija, koja niže rekordne zapljene u luci Ploče, gdje je u proteklih nekoliko mjeseci zaplijenjeno više tona kokaina visoke kvalitete.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene