Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zaključao se i odbijao pomoć

Otkriveni novi detalji drame u Zagrebu: Policajac spasio kolegu od sigurne smrti

Aktualno Galerija Muškarac u zagrebačkom Podsusedu prijetio da će skočiti s krova kuće pa zapucao prema policiji - 1 Muškarac u zagrebačkom Podsusedu prijetio da će skočiti s krova kuće pa zapucao prema policiji - 1 Foto: Muškarac u zagrebačkom Podsusedu prijetio da će skočiti s krova kuće pa zapucao prema policiji Muškarac u zagrebačkom Podsusedu prijetio da će skočiti s krova kuće pa zapucao prema policiji - 2 Muškarac u zagrebačkom Podsusedu prijetio da će skočiti s krova kuće pa zapucao prema policiji - 2 Foto: Muškarac u zagrebačkom Podsusedu prijetio da će skočiti s krova kuće pa zapucao prema policiji Muškarac u zagrebačkom Podsusedu prijetio da će skočiti s krova kuće pa zapucao prema policiji - 3 Muškarac u zagrebačkom Podsusedu prijetio da će skočiti s krova kuće pa zapucao prema policiji - 3 Foto: Muškarac u zagrebačkom Podsusedu prijetio da će skočiti s krova kuće pa zapucao prema policiji +0 Muškarac u zagrebačkom Podsusedu prijetio da će skočiti s krova kuće pa zapucao prema policiji - 4 Galerija 1/4 >>
Policija je objavila detalje drame koja se u ponedjeljak poslijepodne odvila na zapadu Zagreba.

Zagrebačka je policija u ponedjeljak oko 16:15 zaprimila je dojavu o nasilju u obitelji. Dolaskom na mjesto događaja, zatečen je 27-godišnjak koji je bio sam u kući u koju se zaključao, odbijao suradnju s policijskim službenicima i u rastrojenom stanju prijetio da će si nauditi.

U više navrata i kroz višesatne napore policajci, uključujući i policijske pregovarače, pokušali su s njim uspostaviti kontakt, a što je on odbijao sve do oko 21:30, kada se iz kuće začuo pucanj. Zbog toga je policija nasilno ušla u kuću, a muškarac je sa stražnje strane kuće skočio na zračni jastuk koji su prethodno postavili vatrogasci te je ondje svladan.

Pročitajte i ovo Veterinari Borba za spas Vodi se velika bitka protiv pošasti koja prijeti još jednoj slavonskoj županiji. Lijeka za tu bolest - nema

Međutim, 27-godišnjak je u jednom trenutku uperio vatreno oružje u policajca u namjeri da ga usmrti, no u tome ga je spriječio drugi policajac koji ga je odgurnuo, a pri čemu je došlo do ispaljenja hica iz vatrenog oružja, nakon čega je muškarac razoružan.

"Vatreno oružje uperio je u policijskog službenika, drugi kolega uspio je maknuti tu putanju metka koji je na kraju završio u ogradi kuće", istaknula je Marija Goatti iz PU zagrebačke.

Smatramo i dalje da se trebaju povećati kazne na policijske službenike iako su već znatno povećane, ali da bi povlačenje oružja na policijskog službenika trebalo ići u sferu kaznenog djela", poručio je Dubravko Jagić iz Sindikata policije hrvatske.

Iako se osumnjičenik dao u bijeg, policijski službenici Jedinice specijalne i interventne policije sustigli su ga nakon 15 metara i uhitili. Uslijed ispaljenih hitaca nije došlo do ozljeđivanja.

Pročitajte i ovo Vrućina u gradu vrućine od jutra Pakao u Hrvatskoj! Tri regije pod crvenim meteoalarmom, vrijeme je iznimno opasno

"Čuli smo da je nakon toga počeo prijetiti i da će zapaliti sam sebe. Osjetio se čak i miris benzina, pa su vatrogasci raspršili pjenu po dvorištu", ispričao je očevidac za N1.

"Susjed mi je rekao da je vidio policajce kako se pokušavaju popeti kriomice s druge strane kuće da on, valjda, ne vidi, ali on je onda vikao da će se zapaliti i da se polio benzinom", za Jutarnji list ispričala je jedna stanarka ulice.

U tijeku je kriminalističko istraživanje vezano uz opisani događaj te više kaznenih djela počinjenih na štetu bliske osobe.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene