Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Šef HNS-a

'Ne daj bože da Kosor uvede porez na banke'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Šef HNS-a Radimir Čačić sablažnjava se nad idejom da premijerka uvede porez na banke. Smatra da bi taj novac upropastila.

'Ima temelja da se taj porez uvede ali ne daj Bože da to Kosor učini jer će tada sprčkati i taj novac!', smatra Čačić. kao najbolji potez HDZ-ove Vlade, odnosno najkvalitetniji u posljednjih sedam godina, naveo je kresanje proračuna za pet milijardi kuna, koje je uveo bivši premijer Ivo Sanader samo 15 dana prije svojeg odlaska iz politike.

Pročitajte i ovo Ilustracija Dobro je imati na umu Važna obavijest iz banaka: Na Veliki petak neće biti dostupna jedna usluga Konferencija za medije u američkom Kongresu nakon izglasavanja zakona o proračunu Probili rok Američki kongres ipak izglasao proračun: U zadnji tren izbjegnuta blokada države

Čačić je zaključio kako je nakon toga sve krenulo na povećanje te da mu je upravo zbog te činjenice Sanader sve draži. kao nužan potez koji Vlada mora napraviti, ističe kresanje proračuna za minimalno pet milijardi kuna. 'To je donja granica pristojnosti', rekao je Čačić. Nadalje tvrdi kako se ukupna masa plaća može smanjiti za pet posto, što će značiti uštedu, a uštedjeti se može i na smanjenju transfera među političkim prijateljima, dodaje.

'Godišnje se pet milijardi kuna transferira iz centralne države u lokalnu državu, no taj se novac dijeli po političkim kriterijima', kaže Čačić. To, po njegovim riječima, nije novac realnih projekata. Ministar financija Ivan Šuker trebao bi, po njegovim riječima 'malo smanjiti svojim stranačkim prijateljima'. Isto tako, u državnoj upravi i javnim tvrtkama trenutno ima 20 posto previše, a 10 posto premalo ljudi, napomenuo je.

'Sve kapitalne investicije u zdravstvu, obrazovanju i drugim resorima ne trebaju ići kroz proračun, već po modelu javno-privatnog partnerstva', zaključio je Čačić. (B.V./Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene