Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Radimir Čačić danas je u Varaždinu komentirao poskupljenja, te je zaključio kako će građani imati novca za skuplju struju ukoliko će manje pričati na mobitele.


'Imamo plaće koje su bitno niže od europskog prosjeka, ali cijena Fiata 500 ista je kao i svugdje drugdje u Europi. Dakle, proizvod koji ne ovisi o nama ima cijenu koja je svjetska i europska, a energija je proizvod koji ne ovisi o nama.

Vezani članci Slika nije dostupna Troškovi života sve veći: 'Što će tek biti kad hrana još poskupi?' Slika nije dostupna Čačić: Za neke obitelji povećanje cijene struje bit će veće od prosjeka

To je sve od velike pameti. Kod energije nemamo što, mi nju platiti moramo. Ili je plaćamo tako da plaćamo porez, pa onda iz budžeta subvencioniramo energiju, ili plaća onaj tko troši.

>> Čačić Tandari: 'Shit happens!'

Građani ionako i nakon ovog poskupljenja plaćaju više mobitele nego struju. Treba smanjiti broj impulsa i malo manje pričati i imat ćemo 40 kuna za struju', komentirao je poskupljenja danas u Varaždinu prvi potpredsjednik Vlade Radimir Čačić.

Komentirao je i porez za teleoperatere, rekavši da od njih očekuje precizan plan investicija s rokovima. 'Očekujem ga već par mjeseci. Nisam ga dobio i porez stoji. I stajat će dok ne dobijem precizan plan da će novac koji se ovdje zarađuje, ovdje i ostati. Skinut ćemo porez čim dobijemo jasna uvjerenja da će teleoperateri ući u investicije iz tog profita koji imaju. Moramo napraviti veliki pomak u fiksnoj telefoniji koja je zaostala, a naši propisi su prepreka i radimo na uklanjaju tih prepreka', rekao je Čačić.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.