Obavijesti Video Pretražite Navigacija
olujna bura

Sutra ne putujte ako nije nužno: Ozbiljno upozorenje meteorologa, dio Hrvatske u crvenom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prognostičari Državnog hidrometeorološkog zavoda za subotu 20. ožujka izdali su crveno upozorenje za Velebitski kanal te narančasto za Istru, Kvarner i sjevernu Dalmaciju zbog bure.

U Velebitskom kanalu očekuje se ponegdje vrlo jaka bura, navečer i olujna. Najjači udari vjetra bit će od 65 do 130 kilometara na sat. Iz DHMZ-a upozorava da je prognoza vrlo opasna, pogotovo za pomorce. Savjetuju da se izbjegavaju putovanja i boravak blizu obale, a mogući su poremećaji u trajektnom prometu.

Pročitajte i ovo Promjenjivo oblačno vrijeme Mogući i pljuskovi Promijenjivo vrijeme diljem Hrvatske: Stabilizacija se očekuje u drugoj polovici tjedna Promjenjivo oblačno vrijeme Od utorka nove oborine Nastavlja se prevrtljivo vrijeme: U nekim krajevima se za vikend očekuje i snijeg

Podno Velebita očekuje se olujna bura. Najjači udari vjetra mogli bi dosegnuti brzine do 120 kilometara na sat, pa su mogući poremećaji u prometu, kao i prekidi u opskrbi električnom energijom.

Na Kvarneru i Kvarneriću očekuje se ponegdje jaka bura, navečer i vrlo jaka. Najjači udari vjetra mjerit će do 100 kilometara na sat.

Na području sjeverne Dalmacije jaka bura očekuje se u popodnevnim satima, a navečer i vrlo jaka, zbog čega je moguće da katamarani i trajekti neće ploviti.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene