DHMZ izdao je upozorenja za područje Velebitskog kanala, Kvarnera i sjevera Dalmacije
DHMZ izdao je upozorenja za područje Velebitskog kanala, Kvarnera i sjevera Dalmacije Foto: DHMZ

Prognostičari Državnog hidrometeorološkog zavoda za subotu 20. ožujka izdali su crveno upozorenje za Velebitski kanal te narančasto za Istru, Kvarner i sjevernu Dalmaciju zbog bure.


U Velebitskom kanalu očekuje se ponegdje vrlo jaka bura, navečer i olujna. Najjači udari vjetra bit će od 65 do 130 kilometara na sat. Iz DHMZ-a upozorava da je prognoza vrlo opasna, pogotovo za pomorce. Savjetuju da se izbjegavaju putovanja i boravak blizu obale, a mogući su poremećaji u trajektnom prometu.

Vezani članci Termometar DHMZ upozorava na toplinske valove: Meteorologinja otkriva kada (i gdje) stiže promjena vremena Grmljavina, ilustracija Narančasto i crveno upozorenje Meteoalarma: Stiže velika promjena vremena

Podno Velebita očekuje se olujna bura. Najjači udari vjetra mogli bi dosegnuti brzine do 120 kilometara na sat, pa su mogući poremećaji u prometu, kao i prekidi u opskrbi električnom energijom.

Na Kvarneru i Kvarneriću očekuje se ponegdje jaka bura, navečer i vrlo jaka. Najjači udari vjetra mjerit će do 100 kilometara na sat.

Na području sjeverne Dalmacije jaka bura očekuje se u popodnevnim satima, a navečer i vrlo jaka, zbog čega je moguće da katamarani i trajekti neće ploviti.