Obavijesti Video Pretražite Navigacija
sudjelovalo 25 vatrogasaca

Ugašen požar na Braču: ''Mogu reći da nam je vjetar danas išao u prilog''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Usprkos jakom vjetru, brački vatrogasci u petak ujutro u samo sat vremena uspjeli su lokalizirati požar guste borove šume, doznaje se u Dobrovoljnom vatrogasnom društvu (DVD) Supetar.

Prvu dojavu o požaru dobili su minutu prije 9 sati te ubrzo pohitali na teren na predjelu Trolokve. U gašenju je sudjelovalo 25 vatrogasaca sa sedam vozila iz DVD-a Supetar, te je požar već u 10 sati proglašen lokaliziranim.

Pročitajte i ovo Požar u Kopenhagenu Vatrogasci na terenu VIDEO Požar zahvatio simbol Kopenhagena: "Ovo je katastrofa, izgorio je naš Notre-Dame" Isporuka šeste brze brodice na Braču - 3 Prisustvovao i Beroš Pomorska hitna pomoć doblila šestu brzu brodicu: "Ovo je značajan iskorak u našem javnom zdravstvenom sustavu i tu naš posao ne staje"

Zapovjednik vatrogasne smjene Jakov Zlatar izjavio je Hini kako je prema prvoj procjeni u požaru izgorio otprilike hektar guste borove šume. Istaknuo je kako ni u jednom trenutku gašenja nisu bili ugroženi objekti jer se s obje strane šume nalaze polja.

"Mogu reći da nam je vjetar danas išao u prilog pomažući nam u gašenju, a i dojava je bila brza, tako da smo u kratkom vremenu svladali ovaj požar", kazao je Zlatar.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene