Vatrogasci na terenu, ilustracija
Vatrogasci na terenu, ilustracija Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL

Usprkos jakom vjetru, brački vatrogasci u petak ujutro u samo sat vremena uspjeli su lokalizirati požar guste borove šume, doznaje se u Dobrovoljnom vatrogasnom društvu (DVD) Supetar.


Prvu dojavu o požaru dobili su minutu prije 9 sati te ubrzo pohitali na teren na predjelu Trolokve. U gašenju je sudjelovalo 25 vatrogasaca sa sedam vozila iz DVD-a Supetar, te je požar već u 10 sati proglašen lokaliziranim.

Vezani članci Požar u Španskom - 8 Buktinja u Zagrebu: 19 vatrogasaca gasilo požar u Španskom Vatrogasci gase požar, ilustracija - 1 Počela je sezona paljenja korova, vatrogascima su pune ruke posla zbog nemara: Ovih se pravila treba pridržavati kod spaljivanja otpada

Zapovjednik vatrogasne smjene Jakov Zlatar izjavio je Hini kako je prema prvoj procjeni u požaru izgorio otprilike hektar guste borove šume. Istaknuo je kako ni u jednom trenutku gašenja nisu bili ugroženi objekti jer se s obje strane šume nalaze polja.

"Mogu reći da nam je vjetar danas išao u prilog pomažući nam u gašenju, a i dojava je bila brza, tako da smo u kratkom vremenu svladali ovaj požar", kazao je Zlatar.