Tijekom poslijepodneva buknuo je požar u mjestu Stanići kod Omiša.

Galerija


"Požar je opkoljen sa svih strana, pomaže i kanader. Nadam se da će do noći požar biti pod kontrolom", izjavio je Višeslav Pešić, zapovjednik DVD-a Omiš.

Vezani članci Kanader kod Skradina (Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL) Ponovno se aktivirao požar kod Skradina, gasi ga šest protupožarnih zrakoplova Vatrogasci ilustracija (Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL) U požaru obiteljske kuće teško ozlijeđen 41-godišnjak: Plamen mu zahvatio odjeću, bori se za život

Kuće nisu u ovom trenutku ugrožene, dodao je.

"Probleme može stvarati vjetar koji mijenja smjer, ali ostajemo do daljnjega na terenu. Kanader sigurno ostaje do noći", kazao je Pešić.

U gašenju su pomagali vatrogasci s područja od Makarske do Splita.

Policija je javila da je zbog požara predio Mala luka, cesta D-8 zatvorena za promet.

Požar je uskoro stavljen pod nadzor.

"U ovom trenutku svi vatrogasci ostaju na požarištu i dalje", kazao je županijski vatrogasni zapovjednik Dražen Glavina.

U gašenju je sudjelovalo oko 70 vatrogasaca, a vatra je u jednom trenutku ušla i među kuće. Neno Dobrota, dozapovjednik DVD-a Omiš, kazao je: "Otvoreno kažem, ovo je ljudski faktor, netko je to užga upaljačem. Moje su to riči, ovo je netko namjerno zapalio."

Podsjetimo, prošlog su ljeta Dalmaciju pogodili katastrofalni požari, linija vatre bila je duga skoro od Omiša do Splita, a vatrogasci su nadljuskim naporima branili kuće.