Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Subota, 14:00 sati

Branitelji krenuli na prosvjed u Haag

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Oko 150 branitelja iz raznih dijelova Hrvatske autobusima je jutros krenulo prema Haagu na prosvjed u znak potpore generalima Gotovini i Markaču.

Jutros su tri autobusa branitelja iz Zadra krenula u Haag gdje sutra u 14:00 sati namjeravaju održati prosvjed potpore generalima. Njime žele ukazati na nepravdu nanesenu presudama te poručiti generalima kako su uz njih.

Pročitajte i ovo Akcija preimenovanja 31 godinu poslije Mirni prosvjed u Zagrebu povodom obljetnice masakra u Ahmićima Prosvjed radnika Autotroleja Traže bolje uvjete Radnici javnog gradskog prijevoznika u Rijeci prosvjeduju: "Izrabljuje ih se i plaća ispod minimalca"

Željko Dilber, najbolji prijatelj generala Ante Gotovine, izjavio je kako Gotovina, za razliku od izravnog protivljenja na najavljene prosvjede nakon izricanja presude, protiv sutrašnjeg prosvjeda nema ništa protiv. 

Skupu će nazočiti i biskup Mile Bogović, koji je neposredno prije puta u telefonskom razgovoru najavio da će svojim govorom nastojati upozoriti svjetsku javnost 'da se sudište u Haagu krivo postavilo prema Hrvatima i Hrvatskoj kao državi'. 'To je posebno vidljivo po tome što su glavni protagonisti stvaranja i obrane hrvatske države svrstani u udruženi zločinački pothvat, što je neispravna, nepravedna, kriva i zloćudna konstrukcija, rekao je biskup Bogović.

Boris Mužanović, predsjednik zadarske podružnice braniteljske udruge Zavjet koja koordinira put iz Hrvatske, kazao je da će prosvjedni skup na trgu Plein u Den Haagu biti miran da bi se pokazalo svijetu da smo kulturan narod. Svijet nas nikako ne smije doživljavati kao agresore jer to nismo, ističe, bili ni kada smo ratovali.

'Želimo iskazati svoje duboko razočarenje protiv političkih i dirigiranih presuda i prosvjedovati zbog nebulozne ocjene da je Oluje zločinački pothvat, jer mi smo vodili obrambeni rat, a generali koji sjede u haškom zatvoru su čisti. Ovdje se sudi pobjedničkoj vojsci koja je samo branila svoje, pa idemo dati potporu generalima Gotovini i Markaču, te zatočenim Hrvatima iz BiH, žrtvama svjetske zavjere protiv Hrvatske', kazao je Mužanović. Organizatori očekuje dolazak mnogih Hrvata iz iseljeništva, te nekoliko umirovljenih generala. (Mi. Dr. /Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene