Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sve doznao iz medija

Božo Petrov odgovorio Ostojiću na poziv za sučeljavanje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čelnik Mosta Božo Petrov rekao je da se SOA i MUP moraju mijenjati, a ministru Ranku Ostojiću poručio je kako bi se trebao suočiti sa saborskim Odborom za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost te nadležnima u policiji zaduženima za prisluškivanje i praćenje, a ne s njim.

Nakon što je glasnogovornik Mosta Nikola Grmoja rekao kako ima indicija da je Petrov praćen te to povezuje s ministrom Ostojićem, Petrov je rekao kako je sve podatke o tome doznao od medija te da je na institucijama nadležnim za kontrolu sigurnosnih službi sljedeći potez.

"Vjerujem da najviše o svemu znaju ljudi iz policiji te osoba koja je podnijela predstavku u Saboru. Na institucijama nadležnim za kontrolu sigurnosnih službi sljedeći je potez.

Vjerujem da će oni postupiti ispravno i da će istina na svjetlo dana. Zanimljiva je činjenica da nikad unutarnje kontrole nisu utvrdile zlouporabe takvih alata, što nam samo govori da smo u pravu kada kažemo da i MUP, kao i SOA, trebaju doživjeti promjene", istaknuo je Petrov.

Tehnički ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić izjavio je u srijedu da čelnik Mosta Božo Petrov nije praćen, ni prisluškivan, niti je izlistavan, niti je bio pod bilo kakvim mjerama tajnih prikupljanja podataka, te ustvrdio da glasnogovornik Mosta Grmoja govori neistine i da je neodgovoran. Rekao je i kako je spremam na sučeljavanje s Petrovom, a ne s njegovim glasnogovornikom, Grmojom, rekao je Petrov u razgovoru za Večernji list od četvrtka.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Okrenuo se i otišao Božo Petrov na konzultacije došao ranije nego je trebao Slika nije dostupna Karamarko OBJASNIO IPAK ŽELE DALJE 'Nisam Milanović da svaki dan mijenjam svoje stavove zbog fotelje'

Ministar policije lažne optužbe iznosi kao dokaz

Na pitanje novinarke kako je Ostojić, prozivajući Petrova, mahao tekstom koji govori o njegovoj "kriminalnoj hobotnici, koji će "odnijeti i u USKOK, Petrov je poručio da bi se Ostojić trebao potruditi da se taj slučaj ekspresno riješi a ne da se "vodi informacijama koje piše senzacionalistički portal".

"Zanimljivo, ministar policije vodi se informacijama koje piše senzacionalisitčki portal čiji je vlasnik nedavno propucan u sačekuši usred Zagreba. Možda bi bilo pametnije da se potrudio da taj slučaj bude ekspresno riješi, a ne da se bavi tračevima i lažnim optužbama koje on na nacionalnoj televiziji iznosi kao dokaz, što je potpuno neprihvatljivo i nije u skladu s policijskim poslom", istaknuo je Petrov.

Jedinstvena prilika da se stvari u Hrvatskoj promjene

U vezi s pregovorima o sastavljanju Vlade, Petrov je istaknuo da su cilj Mosta promjene i one se događaju tako da izaberete najboljeg kandidata, bez obzira čiji je.

Za mandatara Tihomira Oreškovića rekao je da je kvalitetan čovjek s besprijekornim CV-om te da je prijedlog Domoljubne koalicije u Mostu bio općeprihvaćen, jer znaju koliko je kvalitetan.

"Koliko sam ga upoznao, smatram da je kvalitetan i kao osoba jer je izuzetno analitičan, sistematičan, voli izazove, znam da mu je stalo do Hrvatske i da stvari ne prepušta slučaju. Znam da nikad neće dati na sebe i smatram da i on zna kako je ovo jedinstvena prilika da se stvari u Hrvatskoj promjene", ocijenio je Petrov.

Istaknuo je da Most čine kvalitetne osobe i da postoje oni koji mogu voditi resore. Kakva će odluka biti, to ćemo, rekao je, još vidjeti, ona još nije konačna.

"Hoćemo li dati priliku potpuno neovisnim stručnjacima, možda, ali to još ne bih procjenjivao. Ako i bude tako, to je pokazatelj da se nikad nismo borili za fotelje", naglasio je čelnik Mosta.

"Demografska politika bila je zanemarena 20 godina, postojale su različite inicijative, vatrogasne mjere, ali jasna strategija nije. Treba nam jasna dugoročna strategija, a hoće li se osnovati poseban ured za to ili ministarstvo, to je manje bitno od onoga što se treba poduzeti", rekao je, među ostalim, Petrov koji je najavio da će se sastaviti zajednički stručni tim koji u sljedećih šest mjeseci mora procijeniti koja se ministarstva mogu rezati ili spajati i treba li nam novo ministarstvo.

Da nas SDP nije pokušao prevariti, Košićev govor natjerao bi me da idem s koalicijom Hrvatska raste

Govoreći o žestini napada na Most, posebice nakon izborne kampanje, rekao je kako mu je muka kad vidi da su "nas zbog toga što smo pokazali da politika može biti drugačija apsolutno svi pokušali razapeti".

Na slučaj objave na Facebooku biskupa Vlade Košića kaže da ne doživljava njegove osude i molbe za oprost, ali da ih SDP nije pokušao prevariti, Košićev govor bi ga sigurno natjerao da ide ulijevo.

"Da su SDP i HDZ bili jednaki, da nas SDP nije pokušao prevariti, njegov bi govor mene sigurno natjerao da idem s koalicijom Hrvatska raste", rekao je.

Istaknuo je da Crkva može i treba reagirati na anomalije u društvu, ali ne smije zauzimati stranu. Određene osobe i pojedinci u Crkvi ne smiju imati toliku slobodu da definiraju tko je izdajica, naglasio je Petrov poručivši kako to nije dopušteno. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene