Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon jučerašnje izjave

Bošnjačko vijeće protiv Milanovića: "Genocidom u Srebrenici se počelo trgovati"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bošnjačko nacionalno vijeća RH reagiralo je na izjave Zorana Milanovića koji je o Srebrenici rekao da nije svaki genocid isti.

Kažu kao je već neko vrijeme Bosna i Hercegovina jedna je od dominantnih u hrvatskom javnom prostoru i  jedina agenda hrvatske vanjske politike. Dodaju kako su Bošnjaci u Hrvatskoj kolateralna žrtva odnosa dviju država "koji se srozao na veoma loš nivo u proteklih nekoliko godina, a zbog čega su Bošnjaci u Hrvatskoj u potpunosti politički marginalizirani." 

Pročitajte i ovo Zoran Milanović PREŠAO CRVENU LINIJU Hodžić: ''Milanović Bošnjake promatra kao ljude koji su jedino za bauštelu i pravljenje ćevapa'' Slika nije dostupna traže reakciju institucija Sramotni grafiti na zagrebačkoj džamiji: "Ovo je nedopustivo u najvećoj krizi u novijoj povijesti"

"Glasanje HDZ-a BiH, sestrinske stranke koja je vladajuća u Hrvatskoj proteklih pet godina protiv Zakona o zabrani negiranja genocida u BiH ne samo da je prst u oko svim Bošnjacima i vraćanje odnosa s istima za najmanje dva koraka unazad već predstavlja i sramotan, anticivilizacijski čin kakav si nitko tko drži do svoga ugleda ne bi smio dopustiti", dodaju.

Kažu kako je to potvrda kontinuirane politike Dragana Čovića držanja ljestvi Miloradu Dodiku "pod krinkom borbe za hrvatske nacionalne interese".

"Je li od hrvatskog nacionalnog interesa da djeca u RS-u uče hrvatski jezik u školama? Po svemu sudeći nije, jer hrvatska politika žmiri na svaki oblik diskriminacije nesrpskog stanovništva u RS-u. Na tom valu neprestano jaše i predsjednik Milanović koji je moru svojih neprimjerenih izjava o BiH i Bošnjacima dodao jučerašnju kako 'nije svaki genocid isti' i "nije svaka žrtva jednaka'.

"Bilo bi dobro da predsjednik Milanović pojasni sustav vrednovanja žrtava i genocida jer u civiliziranom ali i normalnom svijetu kakav nam je Milanović u kampanji obećavao svaka žrtva zaslužuje pijetet a svaki genocid priznanje da se dogodio.

Nažalost, po svemu sudeći u hrvatskom političkom prostoru genocidom u Srebrenici se počelo trgovati na način da se ne želi zamjeriti Miloradu Dodiku kao odabranom "zaštitniku hrvatskih nacionalnih interesa". Ako je, kako Milanović navodi, Dodik mali problem, bilo bi dobro znati kako ga riješiti i što je onda ustvari veliki problem? Čini se kako je sve ovo uvod u hrvatsku podršku Dodiku glasanjem protiv sankcija koja će se uskoro morati i decidirano izraziti", stoji u priopćenju kojeg potpisuje Armin Hodžić, predsjednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća RH.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene