Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Borba u Vrbovcu Samoborskom

Kad će se konačno nešto promijeniti? Osim nesnosnog smrada, napadaju ih štakori i kukci: "Naš život je uništen"

Aktualno Galerija Smeće kraj obiteljskih kuća - 2 Smeće kraj obiteljskih kuća - 2 Foto: DNEVNIK.hr Smeće kraj obiteljskih kuća - 6 Smeće kraj obiteljskih kuća - 6 Foto: DNEVNIK.hr Smeće kraj obiteljskih kuća - 4 Smeće kraj obiteljskih kuća - 4 Foto: DNEVNIK.hr Smeće kraj obiteljskih kuća - 5 Smeće kraj obiteljskih kuća - 5 Foto: DNEVNIK.hr +2 Smeće kraj obiteljskih kuća - 3 Galerija 1/7 >>
Štakori, muhe, smrad - sa svim tim mukama već godinama žive mještani u Vrbovcu Samoborskom jer je tik uz njihove kuće - prava eko bomba. O tome je već izvještavao Dnevnik Nove TV. Tvrtki je ukinuta dozvola za gospodaranjem otpadom, smeće se trebalo očistiti, ali oni i dalje ljudima zagorčavaju život.

S "lijepim" pogledom Anica Mihelić se budi svako jutro. Smeće koje je trebalo biti sanirano i dalje je tik uz obiteljske kuće. "Naš život je uništen, nas je tu 30 najbližih koji živimo. Od toga je četvero maloljetne djece. To nikoga ne brine", istaknula je Mihelić.

"Tone i tone smeća pravo su ruglo na ulazu u mjesto Vrbovec Samoborski. Tvrtka koja je gospodarila otpadom izgubila je dozvolu za rad, ali smeće je još uvijek tu", izvijestila je s mjesta nesnosnog smrada reporterka Dnevnika Nove TV Matea Ćorić.

Iz prozvane tvrtke ne žele pred kamere. Trebali su sve očistiti do rujna prošle godine. Državni inspektorat kaže da su dosad izrečne tri novčane kazne u iznosu od 700.000 kuna i da će nastaviti s tom politikom dok se ova gomila ne sanira.

"Vjerujem da će biti ubrzo sanirano, ali ključno je da je Grad Sambor napravio sve što je u našoj moći", pojasnila je gradonačelnica Samobora Petra Škrobot.

Pročitajte i ovo Ovce - 1 Raskol u selu Blejanje ovaca uzburkalo strasti! Jednima smeta smrad, a on tvrdi da je sve to dobro za turiste

Na zahtjev Grada, županija je ukinula dozvolu za rad. Tamo se posljednjih godinu dana ne dovozi novo smeće. Ali problem je što staro nije sanirano, a svi rokovi već su probijeni.

Pročitajte i ovo Tomislav Tomašević alge i mikroorganizmi Tomašević otkrio mjere za ublažavanje smrada s Jakuševca: "U tom dijelu grada uvijek je neugodan miris"

Kako vjetar puše, smeće im leti u dvorište. Nešto se zadrži i na granama. Napadaju ih muhe, štakori, a u posljednje vrijeme pojavili su se novi kukci. Bore se i s nesnosnim smradom. "Hoćeš nekoga pozvati u goste, a onda ti sve uništi smrad", opisao je Pavao Latovčić

Kako je uopće moguće da je dozvola za gospodaranje otpadom izdana ovako blizu obiteljskih kuća, i to još na vodozaštitnom području? Nikome nije jasno. A najmanje onima koji uz smeće moraju živjeti. 

Više o smeću u Vrbovcu Samoborskom pogledajte u priloženom videu.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene