Obavijesti Video Pretražite Navigacija
GODINU DANA KASNIJE

Muke mještana Vrbovca Samoborskog i dalje traju: "To je užasan smrad, muhe nas i dalje napadaju, tu su štakori. Nema otvaranja prozora"

Aktualno Galerija Ivana Lastovčić Ivana Lastovčić Foto: DNEVNIK.hr Lovro Mihelić Lovro Mihelić Foto: DNEVNIK.hr Smeće u Vrbovcu Samoborskom - 1 Smeće u Vrbovcu Samoborskom - 1 Foto: DNEVNIK.hr +0 Smeće u Vrbovcu Samoborskom - 2 Galerija 1/4 >>
Prije godinu dana u Dnevniku Nove TV objavljena je priča iz mjesta Vrbovec Samoborski o mještanima koji žive 20-ak metara od tona i tona smeća: u smradu, rojevima muha i glodavaca. Privatna tvrtka koja je skladištila otpad dobila je brojne kazne, a bila je i pod povećalom državnog inspektorata. Kakva je sada situacija provjerila je reporterka Dnevnika Nove TV Matea Ćorić, koja prati ovu priču od početka.

Muhe su i dalje tu, što znači da je i smeće. Novost je da je privatna tvrtka odlukom Zagrebačke županije izgubila dozvolu za gospodarenje otpadom i sada imaju rok da to do devetog mjeseca počiste.

Ljudi koji ovdje žive i dalje su u smeću i smradu, čemu svjedoči i puna muholovka koja je postavljena ujutro.

"Novost je da je privatna tvrtka odlukom Zagrebačke županije izgubila dozvolu za rad i svo smeće mora se ukloniti do rujna", izvijestila je Ćorić i pitala mještanku Ivanu Lastovčić kako izgleda život s ovako "lijepim pogledom".

Pročitajte i ovo Smeće na Remizi - 1 problematične pozitivne navike Zagrebački kvartovi zatrpani smećem: Doznajemo što je naopako u odvozu otpada

"Nažalost, nije lijepo. Ovo je jako ružna slika na ulazu u jedno selo. Nema tu više mira, nema tu više lijepog pogleda, nema tu više poljoprivrede, ničega", kaže i dodaje kako smeće treba maknuti pod hitno.

U ljetnim mjesecima je još gore, dodaje, pogotovo pred kišu kad sve smrdi. "To je užasan smrad, muhe nas i dalje napadaju, štakori, čudo", kaže gospođa Lastovčić.

Ista tvrtka gospodari otpadom i u Sisku, gdje je nedavno došlo do požara. Reporterka je pitala Lastovčić boje li se i mještani Vrbovca Samoborskog takvog čega. "Naravno. Toga nas je najviše strah. Prve kuće su tu 20 metara od smeća. Tu nema otvaranja prozora, nema zraka, nema disanja", rekla je.

Pročitajte i ovo Zapalio se otpad u blizini Siska - 4 NA DEPONIJU Tužiteljstvo objavilo uzrok požara koji je dva dana buktio u Sisku: Sve okolnosti se istražuju

Predsjednik Mjesnog odbora Lovro Mihelić vjeruje da će se do rujna sve počistiti. Kaže kako su početkom travnja imali i tribinu na tu temu na koju su došli gradonačelnica i dogradonačelnik.

"Obećali su nam da će od sad prezeti bitku za rješavanje problema, sa svim svojim vezama i svojim pravnim službama koje grad ima, tako da se ne moramo više mi mještani boriti za to", rekao je i dodao kako očekuje da kad prođe rok da se smeće makne, da oni sa svim silama krenu u borbu da "treća strana, tko god to bio, riješi taj problem", rekao je.

Ćorić je kazala kako su iz Državnog inspektorata potvrdili da direktor te tvrtke već ima dva prekršajna naloga.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene