Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Bivšoj HDZ-ovoj blagajnici dodijeljen novi odvjetnik po službenoj dužnosti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivša HDZ-ova blagajnica Branka Pavošević, dobila je trećeg odvjetnika u nekoliko tjedana.

Bivša HDZ-ova blagajnica Branka Pavošević, kojoj se sudi u ponovljenom postupku u slučaju Fimi media, dobila je čak trećeg odvjetnika u nekoliko tjedana nakon je sud razriješio nedavno postavljenu odvjetnicu Jasnu Novak jer je kratko vrijeme bila dio odvjetničkog tima Ive Sanadera, optužnog u istom slučaju.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ništa od svjedoka danas Suđenje Sanaderu za Fimi Mediju: Božidar Kalmeta i Bianca Matković se ispričali Slika nije dostupna Ne osjećaju se krivima Obrana Nevenke Jurak: Ne može sav posao Fimi medie biti nezakonit

Odvjetnica Novak postavljena je za braniteljicu po službenoj dužnosti Branke Pavošević nakon što joj je u lipnju punomoć otkazao njezin dotadašnji odvjetnik Davor Cahun koji ju je zastupao i na prvom suđenju.

No, sud se tek naknadno dosjetio da je odvjetnica Novak neko vrijem bila dio Sanaderova odvjetničkog i to upravo na početku afere Fimi media u kojoj bivši predsjednik HDZ-a i stranačka blagajnica dijele optuženičku klupu. Novim je braniteljem po službenoj dužnosti sud potom imenovao odvjetnika Nevena Gotala.

Suđenje Sanaderu, Branki Pavošević, HDZ-u i ostalima slučaju Fimi media nastavit će se 6. rujna pa će novi odvjetnik imati dosta vremena za proučavanje spisa u najvećoj korupcijskoj aferi hrvatske politike.

Uz Sanadera, HDZ i Branku Pavošević na optuženičkoj klupi u ovom slučaju su i bivši rizničar HDZ-a Mladen Barišić, vlasnica marketinške agencije Fimi media Nevenka Jurak te bivši glasnogovornik Sanaderove Vlade i HDZ-a Ratko Maček.

Svi su na početku ponovljenog suđenja odbacili krivnju za izvlačenje preko 70 milijuna kuna iz državnih ustanova i tvrtki, preko marketinške agencije po kojoj je slučaj postao poznat u javnosti.

Suđenje je u lipnju krenulo iznova pred izmijenjenim vijećem zagrebačkog Županijskog suda nakon što je Vrhovni sud lani srušio nepravomoćnu presudu kojom je Sanader bio osuđen na devet godina zatvora i povrat nezakonito stečenih 15,27 milijuna kuna.

HDZ je u prvostupanjskom postupku bio kažnjen s pet milijuna kuna i oduzimanjem nezakonite koristi od 24,2 milijuna kuna. Barišić je, unatoč priznanju, kažnjen s tri godine zatvora, Branka Pavošević s godinu i pol, a Nevenka Jurak s dvije godine zatvora i oduzimanjem 2,5 milijuna kuna koristi. Uvjetnu kaznu dobio je jedino Maček koji se jedini nije žalio na presudu. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene