Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Osječko Županijsko državno odvjetništvo podiglo je optužnicu protiv 62-godišnjeg bivšeg zapovjednika Stanice milicije u Dardi, kojega tereti da za vrijeme okupacije Baranje nije spriječio maltretiranje i ubijanje hrvatskih civila i ratnih zarobljenika.


Tužiteljstvo je tog okrivljenika s hrvatskim i srbijanskim državljanstvom, koji je nedostupan je hrvatskom pravosuđu, optužilo za ratni zločin nad civilima i ratnim zarobljenicima.

Vezani članci Vladimir Putin Rusija uzvraća udarac zbog Putina: "Svjesno su optužili nevinog čovjeka" Dmitrij Medvedev, Vladimir Putin Poruka iz Moskve: ''Odlučili su suditi predsjedniku nuklearne sile - posljedice će biti monstruozne''

Optužen je da je od listopada 1991. do 25. ožujka 1992., kao zapovjednik tadašnje milicije u Dardi, znao da njemu podređeni nezakonito privode, zatvaraju, psihički i fizički maltretiraju te ubijaju hrvatske civile i ratne zarobljenike, ali ništa nije poduzeo da ih u tome spriječi.

U optužnici stoji da su u stanicu milicije dovedena dvojica civila, koji su tamo pretučeni do smrti te još dvojica civila i jedan pripadnik MUP-a kojima se nakon toga gubi svaki trag.

Tužiteljstvo navodi da okrivljeni nije dostupan hrvatskim tijelima kaznenog progona jer se nalazi na području Srbije. (Hina)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju