Hrvatskim biskupima smeta najavljena reforma obrazovanja. Pročitali su kurikulum i previše im je tamo informatike i tehnologije 21.stoljeća, nauštrb hrvatskog jezika, povijesti i vjeronauka.

Galerija Hrvatski biskupi poslali otvoreno pismo o temeljnim vrednotama obrazovanja i obitelji (Foto: Dnevnik.hr) +0 Prof. dr. Vladimir Dugalić (Foto: Dnevnik.hr)

Hrvatski biskupi žele i da se u obiteljskom zakonu jasno formulira definicija obitelji kao zajednica žene i muškarca, a brine ih i što Istanbulska konvencija odvaja pojmove rod i spol te ne definira pojam rodni identitet.

Vezani članci Želimir Puljić (Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL) HBK opet protiv Istanbulske konvencije: "Kad je očiste, mi ćemo je podržati" Slika nije dostupna O pismu biskupa: ''Nedjelja je još uvijek kod nas ugrožena''

"Ne možemo se oteti dojmu da se ovdje na jedan prikriven način ipak uvodi rodna ideologija nacionalni zakonodavni sustav i obrazovni sustav. Tim više što su neki pojmovi nedefinirani i nejasni", rekao je Vladimir Dugalić, profesor na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Osijeku.

"Pada, recimo, djeca moraju učiti i o femama i bačevima i ne znam čemu. Oprostite, to je za kršćane, za nas, ne samo neznanstveno, nego i neprihvatljivo", dodao je Dugalić.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju