Hrvatskim biskupima smeta najavljena reforma obrazovanja. Pročitali su kurikulum i previše im je tamo informatike i tehnologije 21.stoljeća, nauštrb hrvatskog jezika, povijesti i vjeronauka.

Galerija


Hrvatski biskupi žele i da se u obiteljskom zakonu jasno formulira definicija obitelji kao zajednica žene i muškarca, a brine ih i što Istanbulska konvencija odvaja pojmove rod i spol te ne definira pojam rodni identitet.

Vezani članci Slika nije dostupna O pismu biskupa: ''Nedjelja je još uvijek kod nas ugrožena'' Slika nije dostupna Biskupi Hrvatske i BiH: Očekujemo od politike da smanji odlazak ljudi u bijeli svijet

"Ne možemo se oteti dojmu da se ovdje na jedan prikriven način ipak uvodi rodna ideologija nacionalni zakonodavni sustav i obrazovni sustav. Tim više što su neki pojmovi nedefinirani i nejasni", rekao je Vladimir Dugalić, profesor na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Osijeku.

"Pada, recimo, djeca moraju učiti i o femama i bačevima i ne znam čemu. Oprostite, to je za kršćane, za nas, ne samo neznanstveno, nego i neprihvatljivo", dodao je Dugalić.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr