Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Snježna bajka

U Baranji priželjkuju još više snijega: Bijeli pokrivač iskoristili za turističku ponudu

Snježna bajka iz Baranje (Foto: Dnevnik.hr) - 1
Snježna bajka iz Baranje (Foto: Dnevnik.hr) - 1 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Snježna bajka iz Baranje (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Snježna bajka iz Baranje (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr Snježna bajka iz Baranje (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Snježna bajka iz Baranje (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr Snježna bajka iz Baranje (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Snježna bajka iz Baranje (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Snježna bajka iz Baranje (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Galerija 1/4 >>
Dok u većem dijelu Hrvatske snijeg stvara probleme, u Baranji priželjkuju da ga bude još više. Snježni pokrivač ondje su iskoristili za novu turističku ponudu – vožnju u zaprežnim saonicama.

Upregnuti konji, snijeg i saonice. Pod bijelim pokrivačem zima u Baranji postala je idilična. Zaprežne saonice ulicama Karanca nisu prošle još od prošlog stoljeća.

Pročitajte i ovo Aviolinije u Hrvatskoj Bolja povezanost je ključ Hrvatska spremna za rekordnu sezonu: Povezani s više od 500 destinacija Turisti sve više odlaze u Slavoniju - 2 Novi rekordi Obaraju se rekordi: Ova hrvatska regija ima onaj X faktor koji turisti cijene, a i cijene su pristupačne

"To je jedna nova izrada saonica. Pošto majstora koji su izrađivali saonice više nema, morali smo potegnuti do Zagreba i kupiti saonice", rekao je Marko Piljić, vlasnik seoskog gospodarstva.

Kontinentalna Hrvatska i zimi je postala tražena. Baranja je prošle godine ostvarila više od 33 tisuće noćenja, a s početkom ove godine bilježi nove skokove.

"Do danas imamo povećanje dolazaka od 30 posto i čak porast broja noćenja od 50 posto. Prošle godine bilo je 1.000 do kraja drugog mjeseca, a ove godine bilo ih je oko 1.700", objasnio je Saša Šuvakov iz Turističke zajednice Baranja.

Baranja ulazi u još jedan turistički vikend, a zbog bajkovitih prizora ondje, za razliku od ljudi u mnogim drugim dijelovima Hrvatske, priželjkuju još snijega.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene