Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prilika za oporavak

Može li uzlet ruralnog turizma zaustaviti iseljavanje iz Baranje?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na Danima turizma, Baranja je proglašena najboljom ruralnom destinacijom kontinentalne Hrvatske. No, istodobno, taj se dio zemlje suočava s iseljavanjem stanovništva i siromaštvom.

Na Danima turizma, s rastom od 20 posto, Baranja je proglašena najboljom ruralnom destinacijom kontinentalne Hrvatske. Da je titula opravdana, pokazuje i jedna od novijih investicija - drvena kuća nadomak Kopačkog rita.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna "Čovječe odseli se" "Svaki mjesec par ili dva para s djecom odu u Njemačku, Austriju, Švicarsku.." Slika nije dostupna Dok drugi iseljavaju Pokrenuli biznis u jednoj od najsiromašnijih općina

"Kuća je napravljena od autohtonog drveta, to je slavonski hrast, svaki balvan koji vidite ovdje je star preko 100 godina", govori vlasnk turističkog imanja, Miroslav Nevistić.

Miroslav je u Kopačevo došao ponuditi luksuzni sadržaj. U ostvarenju svog nauma pomoglo mu je i Ministarstvo turizma s 50 tisuća kuna.

Poduzetnici ulažu, a ministarstvo pomaže zbog stalnog povećanja broja gostiju.

"Povećanje u broju dolazaka i noćenja je vidljivo svake godine, za ovu godinu je više od 5 posto u noćenjima i više od 10 posto u dolascima gostiju" govori Danijela Mihaljević iz turističke zajednice Bilje.

"Općina Bilje je stvarno prepoznata kao dobra destinacija, kao poželjna destinacija, drago nam je da kod nas nema smanjenja broja stanovnika, tako da povećavamo broj stanovnika", govori Željko Cickaj, načelnik općine Bilje.

Uz takav rast pokrenule su se i udruge, pa je i gastronomskih manifestacija sve više.

Više gostiju znači i više postavljenih stolova, novih postelja, pa i radnih mjesta. Ruralni turizam prilika je za oporavak Baranje.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene