Migranti, ilustracija
Migranti, ilustracija Foto: Kristina Štedul Fabac/Pixsell

Policajci u Vrbovskom na autocesti Rijeka – Zagreb zaustavili su autobus dupkom pun ilegalnih migranata, njih gotovo stotinu.


Za upravljačem autobusa nalazio se 65-godišnji Đakovčanin, koji  prema pisanju Novog lista nema niti vozačku dozvolu za upravljanje autobusom.

Vezani članci Migranti, ilustracija Migranti štrajkaju glađom u BiH, vlasti su bez rješenja ''To je u budućnosti neodrživo'' Migranti (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Dolaskom zime u Hrvatsku stiže i više migranata: "Vidi ih se i noću i danju"

Vozač je uhićen, a tijekom kriminalističke obrade utvrđeno je da je 3. rujna oko 20 sati u blizini Donjeg Lapca pokupio migrante te ih je trebao prevesti do odmorišta Vrata Jadrana. Za to je trebao dobiti 5 tisuća eura, dok je unaprijed dobio 4 tisuće kuna za troškove puta.

Radilo se o ilegalcima iz Pakistana, Afganistana i Bangladeša koji su prethodno nezakonito ušli u našu zemlju, a dio ih je pronađen i u prtljažniku.

Kako neslužbeno saznaje Novi list, vozač se za krijumčaranje odlučio jer mu je bio potreban novac za život i za kupnju grobnice.

S obzirom na to da je prevozio toliki broj ilegalaca, određen mu je jednomjesečni istražni zatvor.