Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Barr podnio službenu ponudu za Plivu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki Barr Pharmaceuticals objavio je u petak da je njena europska podružnica Hrvatskoj agenciji za nadzor financijskih usluga podnijela ponudu za kupnju 100 posto dionica Plive.

Sukladno hrvatskom Zakonu o preuzimanju dioničkih društava i uputama Hanfe, Barru je svaka diskusija vezana uz iznos i detalje svoje ponude zabranjena sve do primitka odobrenja Hanfe i Barrove službene objave uvjeta ponude u hrvatskim medijima, navodi se u priopćenju kompanije.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Barr objavio izvješće o preuzimanju Plive Slika nije dostupna Pliva prodana Barru

Prema hrvatskom zakonu Hanfa ima 14 dana za davanje mišljenja, no, po vlastitom nahođenju za to može uzeti i dodatnih 30 dana. Hanfa je obvezna osigurati da sve formalne ponude ispunjavaju sve aspekte hrvatskog Zakona o preuzimanju dioničkih društava, te da postoje odgovarajuća financijska sredstva kojima se podupire podnesena ponuda.

Barr je 24. srpnja 2006. najavio da je spreman ispuniti sve zahtjeve američke Savezne trgovinske komisije (FTC) vezane uz predloženu ponudu za kupnju 100 posto dionica Plive. S time u vezi, američka kompanija u formalnu ponudu nije uvrstila niti jedan uvjet vezan uz odobrenje FTC-a.

Barr je obaviješten kako su odobreni njegovi regulatorni podnesci u Njemačkoj i Sloveniji, a očekuje i da će dobiti konačna regulatorna odobrenja od svih nadležnih tijela prije zaključenja ponude koje se očekuje kasnije ove godine.

Barrovo zaključenje ponude ovisit će samo o stjecanju više od 50 posto dionica Plive.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene