Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Objavio na Facebooku

Preokret! Banožić povlači zahtjev za izbor u naslovnog izvanrednog profesora: "Šokiran sam količinom negativnosti"

Mario Banožić, ministar obrane
Mario Banožić, ministar obrane Foto: Damir Krajac / CROPIX
Ministar obrane Mario Banožić objavio je da će povući zahtjev za izbor u naslovnog izvanrednog profesora.

Nakon što je optužen da je velik dio njegove knjige plagijat, ministar obrane Mario Banožić objavio je da će povući zahtjev za izbor u naslovnog izvanrednog profesora.

"To činim prije svega iz iskrene želje da poštedim daljnjeg medijskog, javnog i političkog pritiska Ekonomski fakultet u Osijeku, njegove zaposlenike, članove Vijeća te imenovane članove Povjerenstva za provedbu postupka mog izbora", napisao je.

"Malo je reći da sam šokiran količinom negativnosti koje su se slile na račun moga akademskog i znanstvenog rada kojim se bavim gotovo 15 godina, ali i pokušajima da me se prikaže nestručnim, nečasnim i onime koji radi na štetu studenata. Tražene uvjete koje treba ispuniti svaki izvanredni profesor ispunjavam, a odustati od akademske karijere neću, već ću ovaj njezin djelić ostaviti po strani dok obavljam dužnost ministra i člana Vlade Republike Hrvatske", dodao je ministar.

Podsjetimo, Banožić je optužen da je plagirao značajan dio svoje knjige napisane za studente Veleučilišta Lavoslav Ružička u Vukovaru.

Pročitajte i ovo Munje iznad Zagreba Olujna fronta VIDEO Oluja protutnjala Hrvatskom, nebo parale munje, zabilježena i tuča. U Sloveniji tornado, stablo palo na turistički vlak

Sama knjiga već je bila pod upitnikom zbog činjenice da je ministar zapravo objavio niz PowerPoint prezentacija, a onda se javio autor istih takvih prezentacija, objavljenih 7 do 8 godina prije Banožićeve knjige.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene