Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić najavio je danas da će sutra na zasjedanju Gradske skupštine grada Zagreba tražiti da usvoji odluku o prodaji stanova u vlasništvu Grada Zagreba, kao i rebalans gradskog proračuna vrijedan 85 milijuna kuna.


Bandić je na konferenciji za novinare ocijenio kako je odluka o prodaju gradskih stanova 'od životne važnosti' dodavši da se odluka o prodaji gradskih stanova upućuje po hitnoj proceduri. To je prva faza sanacije Zagrebačkog holdinga, rekao je dodavši da je riječ o stanovima u naseljima Jelkovec-Sopnica. Istaknuo je da se to ranije nije moglo uraditi jer za takav potez nije imao ovlasti, a za što je optužio prethodni saziv Skupštine. Taj saziv je, ustvrdio je, donosio odluke koje su bile 'neprovedive'.

Vezani članci Tomislav Tomašević i Dino Goleš - 3 Tomašević otkrio kako će iskoristiti oslabljen odnos Bandića i HDZ-a te kakvu će obnovu Zagreba tražiti Milan Bandić Osnovano Stručno povjerenstvo za procjenu šteta od potresa, pomagat će Gradskom povjerenstvu

>> Zagrebački gradski stanovi idu na prodaju

Na upit novinara što je s legaliziranjem tih stanova, kao i s energetskim certifikatima koji su potrebni za prodaju stanova, odgovorila je Ines Bravić iz gradskog Ureda za imovinsko - pravne poslove i imovinu grada koja je naglasila da za prodaju stanova do 50 četvornih metara ne treba energetski certifikat, dok će se za ostale stanove to riješiti. Što se tiče uknjižbe u zemljišne knjige za stanove koji su stariji i tamo gdje se to neće moći grad će pokrenuti potrebnu proceduru i upis u zemljišne knjige.

Govoreći o rebalansu gradskog proračuna vrijednog 85 milijuna kuna pročelnik Gradskog ureda za financije Slavko Kojić rekao je da je riječ o novcu većinom za nabavu školskih udžbenika osnovnih učenika škola, a ostatak će se rasporediti na 24 gradska ureda. Gradski proračun stabilan je i pod kontrolom te se idućem polugodištu očekuju i neki dodatni prihodi koji će malo i povećati prihode proračuna ne navodeći o kojim prihodima je riječ.

Veseli me iduća godina u kojoj vidi od 250 do 400 milijuna kuna više prihoda u proračunu Grada Zagreba, koje ćemo rasporediti od sanacije Holdinga do kapitalnih izdataka, naglasio je. Imamo probleme, a riječ je o općoj gospodarskoj krizi u zemlji te stanje u Holdingu koji je nerazumnim zaduživanjem u stanju u kakvom jest, ocijenio je Kojić. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju