Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Priliku za kupnju imaju svi

Zagrebački gradski stanovi idu na prodaju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Već do Božića u zagrebačke će gradske stanove ući novi stanari, obećava gradonačelnik Milan Bandić. Cijene kvadrata utvrđivat će se prema tržišnim vrijednostima, a priliku za kupnju imat će svi. Na bubanj će najprije stanovi do 50 metara četvornih.

Glumica i kazališna redateljica Senka Bulić već 15-ak godina živi u malome gradskom stanu zbog zasluga u kulturi. Sada joj grad nudi priliku koju čeka godinama - da ga kupi. 'Mi smo dugo čekali na to da se nešto pokrene s tim stanovima. Ja sam jako dugo u tom svom stanu i nekako sam i vezana za susjede, vezana za tu lokaciju. Ja imam jako mali stan, ali on je postao moj', kazala je.

Pročitajte i ovo Opljačkana pošta, ilustracija Usred dana U popularnom trgovačkom centru maskirani razbojnici opljačkali zaposlenika pošte Tomislav Tomašević, gradonačelnik Zagreba - 3 Nova tehnologija Na ulicama uskoro novi niskopodni tramvaji: "Jedan košta kao manji dječji vrtić"

Grad Zagreb upravlja s više od 6.500 stanova, njih samo 581 je i uknjiženo kao gradsko vlasništvo. U prodaju prvo ide njih 140. Gradonačelnik kupcima obećava da će Božić dočekati u vlastitome stanu. 'Do jeseni ćemo još sve popratne stvari napraviti u uredu za imovinsko pravne odnose kako bi do konca godine mogli sukcesivno od 50 kvadrata pa nadalje. Najprije od 50 kvadrata, a onda veće stanove početi davati u natječaj', kazao je Bandić.

>> Kupujete ili prodajete nekretninu? Trebat će vam energetski certifikat!

Cijenu će odrediti procjena vještaka.'Ona će po meni biti između 700 i 800 eura kvadrat. Nakon toga će biti natječaj i ljudi će kupiti svoje stanove', dodao je.

Zaštićeni najmoprimci poput Senke trebali bi imati pravo prvokupa, baš kao i korisnici stanarskog prava ratni vojni invalidi te obitelji stradalih branitelja. Za ostale vrijede drugi kriteriji. 'Imat će prednost svi oni koji daju kunu više, ali na bazi realne procijene vrijednosti stana', kazao je Bandić.

Znat će se to za tjedan dana. Tada će Skupština odlučiti hoće li prodajom napokon riješiti pitanje gradskih stanova.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene