Obavijesti Video Pretražite Navigacija
937 POSLODAVACA

Ažuriran "stup srama": Pogledajte popis poslodavaca koji ne isplaćuju plaću

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Porezna uprava objavila je popis poslodavaca koji tri mjeseca uzastopno nisu isplatili plaće svojim radnicima. Na popisu je ukupno 3930 radnika kojima 937 poslodavaca nije isplatilo plaće.

Na popisu Porezne uprave našle su se 803 pravne osobe te još 134 privatne osobe, odnosno obrtnika. 

Pročitajte i ovo Ilustracija Dobre vijesti Objavljeno kad stiže povrat poreza: Nadležna uprava otkrila detalje Slika nije dostupna Podignuta optužnica Dolijao Rus koji mjesecima nije davao plaću zaposlenima u jednom splitskom restoranu

Iako se uglavnom radi o poslodavcima koji zapošljavaju jednoznamenkasti broj radnika, tu su i neke velike kompanije. 

Na popisu je tako i tvrtka Viadukt čijih 1138 radnika nije dobilo plaće, a tome valja pridodati i još 264 radnika tvrtke kćeri Viadukt-Banovina

Zanimljivo je da je upravo Viadukt-Banovina u rujnu prošle godine dobilo posebno priznanje HGK Županijske komore Sisak za 20 godina kontinuiranog poslovanja.

Na popisu onih koji ne isplaćuju plaću je i splitski Konstruktor inženjering čijih je 241 radnik, prema podacima Porezne uprave, ostalo uskraćeno za osobni dohodak.

Unatoč velikom broju tvrtki i obrtnika koji su se našli na popisu, to nije i konačan broj onih koji ne isplaćuju plaću. Naime, popis Porezne uprave sadrži imena samo onih tvrtki i privatnih osoba koji su prikazali neisplatu plaće tri mjeseca uzastopno. 

 

Popis Poreznih Obveznika Koji Ne Isplaćuju Plaće-PRAVNE OSOBE by Anonymous MWGzjFQyvS on Scribd

 

Na popisu se tako ne nalaze poslodavci koji su prikazali neisplatu plaće, ali ne tri mjeseca uzastopno ili oni koji nisu dostavili obrazac JOPPD.

Iz Porezne uprave poručuju da nemaju analitičke podatke o isplati plaće, već samo podatke o obvezama javnih davanja po osnovi plaće. Tako na popisu nedostaju poslodavci koji nisu isplatili plaće, ali su prikazali isplatu te su se zadužili za javna davanja kao da su plaću isplatili.

Porezna stoga poziva radnike koji ne primaju plaću, a poslodavac im se ne nalazi na objavljenom popisu, da to prijave na besplatni broj telefona 0800 49 49.

 

Popis Poreznih Obveznika Koji Ne Isplaćuju Plaće-FIZIČKE OSOBE by Anonymous MWGzjFQyvS on Scribd

 

"Na osnovi njihove prijave izvršiti će se dodatni nadzor i analiza podataka te će se formirati posebna lista takvih poslodavaca. Isto tako pozivamo radnike da prijave i sve ostale činjenice za koje smatraju da nisu ispravno iskazane", poručuju iz Porezne uprave.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene