Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Neosnovani napadi'

Atlantska plovidba odbacuje tvrdnje o korupciji. Koga je onda prijavila SOA?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U priopćenju se tvrdi da nije bilo nikakvih transakcija kojom su odgovorne osobe u Atlantskoj plovidbi u 2014. godini stjecale dionice tvrtke.

Atlantska plovidba d.d. u utorak je odbacila tvrdnje o navodnoj korupciji u stjecanju dionica odgovornih osoba te tvrtke, što su objavili mediji pozivajući se na podatke iz javnog izvješća Sigurnosno-obavještajne agencije o kriminalu u "jednoj velikoj tvrtki u kojoj udio ima i RH", a što se, kako neslužbeno doznaju mediji, odnosi na Atlantsku plovidbu.

Pročitajte i ovo Adolfo Macias, aka Fito Izdašan kriminalni dosje Tko je zloglasni ekvadorski narkobos Fito? Njegov bijeg izazvao je kaos i izvanredno stanje Mladić iza metalne ograde, ilustracija strašne sudbine Šokantna ispovijest 13-godišnjaka koji ubija za novac: "Većina male djece je gladna. Postaneš ovisan..."

U priopćenju se tvrdi da nije bilo nikakvih transakcija kojom su odgovorne osobe u Atlantskoj plovidbi u 2014. godini stjecale dionice tvrtke, a zadnji put su zaposleni značajnije stjecali dionice još 2004. godine provedbom programa radničkog dioničarstva (ESOP).

ČELNI LJUDI DRŽAVNE TVRTKE OPLJAČKALI ISTU 'Model pretvorbe iz 90-ih godina još uvijek traje'

Tijekom 2004. provedena su dva kruga prodaje dionica radnicima i pomorcima Atlantske plovidbe, u prvom krugu interes za kupnju je pokazalo 166 osoba, a u drugom krugu 126 osoba.

Nijednom od radnika i pomoraca Atlantske plovidbe nije odbijen zahtjev za kupnjom dionica, niti je bilo kome smanjen mogući broj dionica koji su željeli otkupiti, a svi zainteresirani, kao i tadašnje odgovorne osobe u tvrtki, dionice su kupili sukladno odredbama Zakona o trgovačkim društvima.

Povoljni tržišni uvjeti u poslovnim godinama nakon provedbe radničkog dioničarstva omogućili su da Skupština Atlantske plovidbe, a ne odgovorne osobe Društva, donosi odluku o isplati dividende svim dioničarima, pa tako i Hrvatskoj u državni proračun. U zadnjih pet godina nije bilo isplate dividende dioničarima, ističe se u priopćenju.

"Neosnovani napadi"

Atlantska plovidba od 1955. gradi svoj ugled na svjetskom pomorskom tržištu i pripada u svjetski vrh brodara za prijevoz rasutih tereta.

"Ovakvi neosnovani napadi prijete da se taj poslovni ugled umanji, što bi moglo imati za posljedicu otežano poslovanje Društva. Stoga ćemo, protiv svih koji neutemeljeno i bez dokaza štete poslovnom ugledu Društva, biti prisiljeni iskoristiti sve instrumente pravne države radi naknade štete i izgubljene dobiti", navodi se u priopćenju Atlantske plovidbe. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene