Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Milivoj Ašner, čije je izručenje Hrvatska zatražila zbog optužbi da je sudjelovao u ratnim zločinima u Drugom svjetskom ratu, ne sjeća se da je dao intervju britanskom listu 'Sun', objavio je austrijski 'Kleine Zeitung'.


'Sa mnom nitko nije razgovarao', izjavio je novinarima lista 'Kleine Zeitung' 95-godišnji Ašner koji sada živi u Klagenfurtu.

Vezani članci Miroslav Škoro (Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL) Miroslav Škoro u velikom intervjuu o pozdravu "Za dom spremni", zabrani SDSS-a i usvajanju djece Dream Team Babe (Foto: Screenshot nova TV) Priča o legendarnim damama koje zajedno broje 445 godina: ''Dođu crni dani, ali mi ustanemo''

Britanski tabloid 'Sun' objavio je intervju s Ašnerom u kojem on tvrdi kako nikad nije počinio zločine za koje ga se tereti i da bi želio odgovoriti na optužbe pred hrvatskim sudom.

Austrijski je list objavio Ašnerovu izjavu da se uopće ne sjeća razgovora s britanskim novinarima. 'O tome ne znam ništa', izjavio je.

Hrvatska je zatražila od Austrije izručenje 95-godišnjeg Ašnera zbog sumnje da je počinio ratne zločine za vrijeme Drugoga svjetskog rata, ali je postupak u Austriji obustavljen zbog toga što je Ašner u nekoliko psihijatrijskih procjena proglašen nesposobnim za ispitivanje.

>> Otkriveni dokumenti kojima je Ašner naređivao ubojstva Židova!

>> Austrija će ipak provjeriti Ašnerovo zdravstveno stanje !

>> Ašnerova žrtva: Preživio sam torturu u paklu nacističkog zatvora

>> Foto: Traženi nacistički zločinac među navijačima

>> Austrija neće mijenjati odluku o neizručenju Ašnera Hrvatskoj

>> Ašner kroz smijeh: 'Tjeralica da me se izruči? Zašto?'