Kolinda Grabar-Kitarović na finalu Davic Cupa (Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL)
Kolinda Grabar-Kitarović na finalu Davic Cupa (Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL) Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Arsen Bauk, SDP-ov saborski zastupnik, uputio je u saborsku proceduru amandman na prijedlog proračuna za 2019. godinu kojim traži da Ured predsjednice dobije 20 tisuća kuna za - navijačke aktivnosti i rekvizite.


Među mnoštvom amandmana na državni proračun za 2019. godinu našao se i jedan SDP-ovca Arsena Bauka kojim traži da se za navijačke aktivnosti i rekvizite osigura 20 tisuća kuna za Ured Predsjednice

Vezani članci Oleg Butković Bivša predsjednica navijanjem u nošnji postala hit, ali ministar Butković nije impresioniran? Pogledajte njegov komentar Kolinda Grabar-Kitarović na utakmici Hrvatska - Kanada Pogledajte što je Kolinda poručila kanadskom premijeru nakon pobjede hrvatske reprezentacije

Bauk predlaže da se taj novac namakne od Središnjeg državnog ureda za šport i to iz stavke "naknada troškova osobama izvan radnog odnosa. Za tu je stavku, naime, Vlada u 2019. godini predvidjela 29.400, pa Bauk predlaže da im ostane 9.400, dok bi se ostatak prebacio za potrebe navijanja Kolinde Grabar-Kitarović.

U svom obrazloženju ovog amandmana Bauk kaže da će 2018. godina ostati upamćena po povijesnim uspjesima hrvatskih sportaša, ali i po značajnom sudjelovanju Predsjednice Republike Hrvatske u njihovom obilježavanju.

"Hrvatski sabor bi prihvaćanjem ovog amandmana jasno i nedvosmisleno izrazio potporu Predsjednici u daljim aktivnostima sličnog tipa, posebno imajući u vidu da će se i tijekom 2019. godine održati niz značajnih međunarodnih sportskih manifestacija na kojima se mogu očekivati uspjesi sportaša, a posebno ako se ima u vidu da je 2019. ujedno i predizborna godina, te da postoji velika vjerojatnost da će se iste koristiti i u pretkampanji tako da će osim nazočnosti finalnim utakmicama vjerojatno postojati potreba i za polufinalnim utakmicama, a možda i u fazi natjecanja po skupinama.

Dodatno, Predsjednica Republike na upit hoće li ići na odlučujuću utakmicu skupine Lige nacija na Wembleyu je izjavila: „Ne znam hoću li uspjeti. Idem na finale Davis Cupa pa nisam sigurna hoću li imati financijskih sredstava još ove godine otići i na Wembley.“ Kao što se vidi iz izjave, Predsjednica je zbog proračunskih ograničenja morala propustiti odlučujuću utakmicu, a rezultat je poznat – izgubili smo 2-1.

Kako se tijekom sljedeće godine održavaju između ostalih i svjetsko rukometno, košarkaško, vaterpolsko i atletsko prvenstvo, te još niz europskih i svjetskih ekipnih i pojedinačnih natjecanja nužno je izdvojiti posebnu stavku za ove aktivnosti", zaključuje Bauk u svom amandmanu.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju