Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tumor rekorder

Argentinci nisu rekorderi, u Hrvatskoj izvađen tumor težak 30 kg

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tim liječnika u Argentini izvadio je tumor iz maternice težak 23 kilograma.

Vjeruju da je to najveći tumor. No, u KBC-u Zagreb tim liječnika je prije šest godina odstranio tumor iz potrbušnice težak više od 30 kilograma. To je bio i prvi takav zahvat u Hrvatskoj. Tumor potrbušnice težak više od 30 kilograma izobličio je tijelo Antonije Begović. Poslije operacije bila je sasvim nova osoba. 'Osjetila sam se kao leptir, bila sam opet mršava poslije operacije i nisam više osjećala nikakve tegobe, bilo mi je dobro', ispričala je Begović.

Pročitajte i ovo Vladimir Šeks Stabilno je Vladimir Šeks operiran, DNEVNIK.hr doznaje detalje Ilustracija Važnost edukacije Alarmantni podaci: U Hrvatskoj je u stalnom porastu ovaj zloćudni tumor, izlječivost 99 posto ako se brzo otkrije

S teškim tumorom nije se mogla kretati, a tako je živjela nekoliko godina. Antonija je naime bila uvjerena kako se udebljala. Tumor je počeo boljeti tek kad je već jako narastao. Bolest ju je potpuno iscrpila. Veliki je problem u to vrijeme bio odlučiti se na operaciju. Takav se zahvat u Hrvatskoj tada nije obavljao. 'Bila je ugrožena tumorskom masom i morala je biti oporavljana na klinici za internu i upravo je tako i preživjela jer joj je u nekoliko navrata pružana internistička pomoć', rekao je dr. Mate Majerović. Operacija je trajala puna 24 sata. Nakon toga imala je jednu želju.

'Pitali su me kaj bi htjela, a ja sam rekla da mi je najveća želja otići na trg popiti kavu i gledati ljude kako prolaze, tramvaje i to. Dugo nisam izlazila nikuda', kaže Antonija. Stručnjaci napominju: Pratite i kontrolirajte svoje tijelo. Čim u nešto posumnjate potražite pomoć liječnika.'Ozbiljnost tih tumora je što oni postepeno rastu, a sam bolesnik ga zanemaruje', rekao je dr. Majerović. To savjetuje i Antonija. Sama se uvjerila koliko joj je život sada olakšan.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene