Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potiče na mržnju

Antifašisti napali Karamarka: Ako je Tito bio zločinac, onda je Hrvatska zasnovana na zločinu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Savez antifašističkih boraca i antifašista Hrvatske ocijenio je kako izjava ministra unutarnjih poslova Tomislava Karamarka koji je, kako navode, Josipa Broza Tita nazvao zločincem, potiče na mržnju i izaziva uznemirenost građana, što potpada pod kaznenu odgovornost.

U priopćenju se podsjeća kako je Karamarko u povodu odavanja počasti žrtvama totalitarnih režima jučer položio cvijeće u Daksi kod Dubrovnika, na grobove strijeljanih suradnika talijanskih fašističkih i njemačkih nacističkih okupatora u Drugom svjetskom ratu.

Njega nije zanimalo koliko je ljudi izgubilo živote zaslugom tih okupatorskih slugu, već samo namjera da jasno naglasi kojoj političkoj opciji pripada, ističu u SABA-u dodajući kao je Karamarko, da bi sebi dao veći značaj, nazvao Tita ratnim zločincem. 'Ponašanje ministra Karamarka, kao i nekih drugih iz političkog vrha Hrvatske, ne bi bilo čudno da nije ministar u hrvatskoj Vladi, koja bi trebala provoditi i štititi ustavni poredak', stoji u priopćenju.

Ambicije ministra Karamarka odvele su ga u tabor nacionalnih ekstremista, koji svojim ponašanjem i izjavama šteti cijeloj Hrvatskoj, ističu iz SABA dodajući kako je Karamarko zaboravio da su osnivači HDZ-a, od Tuđmana nadalje, bili sudionici Narodnooslobodilačke vojske, na čijem je čelu bio maršal Josip Broz Tito.

'Kada bi Tito bio zločinac, tada bi i cijeli antifašistički pokret bio zločinački, što bi značilo da je Republika Hrvatska zasnovana na zločinu, a tada bi jedini domoljubi bili Ante Pavelić i njegovi nadaleko poznati koljači, navodi se u priopćenju. Tomislav Karamarko bi se trebao baviti svojim poslom, a ne 'arheologijom' i širenjem mržnje, bez obzira na to što se bori za fotelju u Saboru, poručili su iz SABA-e ministru unutarnjih poslova. (Hina)
 

Pročitajte i ovo Tomislav Karamarko "Dvojio sam..." Oglasio se Karamarko: Objasnio kako bi HDZ mogao dobiti izbore i s kime bi trebao koalirati Andrej Plenković i Tomislav Karamarko - 1 zakuhalo pred izbore Povratak otpisanog? Komunikacijski stručnjak o neočekivanom gostu na skupu HDZ-a i novom sloganu

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene