Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U NATO-u

Premijer otkrio da će za nekoliko tjedana javno predstaviti odluku o kupnji vojnih aviona

Andrej Plenković i Jens Stoltenberg (Foto: Vlada)
Andrej Plenković i Jens Stoltenberg (Foto: Vlada) Vlada
Aktualno Galerija +0 Andrej Plenković i Jens Stoltenberg (Foto: Vlada) Galerija 1/1 >>
Premijer Andrej Plenković, nakon sastanka s glavnim tajnikom NATO saveza Jensom Stoltenbergom, rekao je da će odluka o kupnji vojnih aviona biti javno predstavljena za nekoliko tjedana.

Premijer je rekao da je sastanak s Stoltenbergom bio konstruktivan, a pred glavnim tajnikom NATO-a pohvalio se i da će odluka o kupnji vojnih aviona biti javno predstavljena za nekoliko tjedana.

Pročitajte i ovo Tomislav Tomašević formiranje vlasti i EU izbori Tomašević o Plenkoviću: "Meni je to izraz slabosti i nesigurnosti." Uputio je poruku i SDP-u Stjepan Mesić Uhvatile ga kamere Nove TV VIDEO "Je*e mi se!": Bivši predsjednik neočekivano otkrio što misli o Plenkoviću

"Pokazali smo jasnu solidarnost, prisutni smo u misijama Saveza već niz godina. Moramo se složiti oko načina kako postići cilj od dva posto izdvajanja BDP-a na obranu. U godinu i četiri, pet mjeseci vlasti jasno smo pokazali proračunima za 2017. i 2018. da je Hrvatska povećala svoja izdvajanja. Želimo povećati svoju sposobnost", rekao je Plenković.
 

Teme razgovora sa Stoltenbergom bile su doprinos Hrvatske NATO-u, od povećanja proračunskih sredstava za obrambenu politiku do angažmana u NATO-ovim operacijama, situacija na jugoistočne Europe te suradnji NATO-a s drugim međunarodnim organizacijama, prvenstveno s EU.

''Važno je da se složimo oko glavnih smjernica jačanja koncepta kolektivne sigurnosti, podjele tereta među saveznicima te postizanja izdvajanja 2 posto od BDP-a za obranu'', rekao je premijer te dodao da je Vlada jasno pokazala u proračunu za 2017. i 2018. godinu da Hrvatska povećava izdvajanja za obranu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene