Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uspjeh hrvatskih liječnika

Ana ne skida osmijeh s lica, nedavno je počeo njezin novi život: ''Da je bilo jednostavno, nije. Sve sam morala prilagoditi“

Zagrebački KBC obilježio je pola stoljeća od prvog presađivanja bubrega. Ove godine obavljeno je više od 12 transplantacija srca na milijun stanovnika. Više detalja o sjajnim rezultatima domaćih liječnika donosi reporterka Dnevnika Nove TV Viktorija Bednjanec.

Ana Papeš ne skida osmijeh s lica. Nakon što je od svoje pete godine živjela s dijalizom, od veljače je počeo njezin novi život s novim bubregom. Ovo joj je druga transplantacija i svjesna je da će se morati prilagođavati više-manje cijeli život.

U zagrebačkom KBC-u prije 50 godina presadili su prvi bubreg. Do danas su ih odradili 2280. 35 godina prošlo je od transplantacije srca, 34 od transplantacije jetre.

Pročitajte i ovo Tomislav Sokol plesao u noćnom klubu Od šanka do podija Nije Sokol jedini koji voli plesati: Pogledajte kako partijaju i drugi hrvatski političari

Pročitajte i ovo Ilustracija U 10 zemalja Velika zapljena oružja, uhićeno više od 1700 osoba: Interpol objavio detalje

Unazad tri godine posebno su ponosni jer su započeli s transplantacijom pluća, i kod odraslih i kod djece, i to je specifičnost baš KBC-a Zagreb jer jedini imaju tu mogućnost.

Ove godine dosad su imali ukupno 112 transplantacija, a na svakoj takvoj operaciji radi više od stotinu stručnjaka.

Više pogledajte u prilogu. 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene