Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U 10 zemalja

Velika zapljena oružja, uhićeno više od 1700 osoba: Interpol objavio detalje

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Više od 1700 osoba uhićeno je u Interpolovoj operaciji u Aziji.

Više od 1700 osoba je uhićeno u 10 azijskih zemalja u sklopu široke operacije protiv krijumčarenja ilegalnog vatrenog oružja, rekla je u petak međunarodna policijska organizacija Interpol u Lyonu.

Više od 700 primjeraka oružja, nekoliko stotina dijelova i više od 45.000 komada streljiva zaplijenjeno je u prvoj kombiniranoj operaciji Interpola u Aziji, nazvanoj Operacija Okidač-plotun II (Operation Trigger-Salvo II).

Cilj operacije provedene između 13. i 24. studenog bio je poremetiti prekogranično kretanje vatrenog oružja i utvrditi veze između terorista, transnacionalnih skupina organiziranog kriminala i krijumčara oružja.

Pročitajte i ovo Liječnica dilerica; ilustracije - 2 Policija sve istražuje Dilerica u bijeloj kuti: Liječnica preprodavala narkotike i zarađivala, neki pacijenti mogli bi imati velikih neugodnosti

Budući da je jeftino i lako se može sakriti te transportirati, lako oružje postalo je standardna oprema takvih aktera u središnjoj, južnoj i istočnoj Aziji, rekao je Interpol,

To je zabilježeno u Pakistanu, gdje je pronađeno nekoliko stotina komada vatrenog oružja s dijelovima i streljivom, uglavnom u pokrajinama na granici s Afganistanom.

Otkriće je dovelo do 614 uhićenja, novih istraga i boljeg uvida u rute koje kamioni iz Afganistana koriste kako bi prevozili oružje i streljivo u Pakistan, prema Interpolu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene