Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pravila su ista za sve

Dvije skupine vozača su pod posebnim nadzorom policije: Dnevnik Nove TV otkriva zašto

Aktualno Galerija Policija; ilustracija - 1 Policija; ilustracija - 1 Foto: Dnevnik Nove TV Policija; ilustracija - 2 Policija; ilustracija - 2 Foto: Dnevnik Nove TV Policija; ilustracija - 3 Policija; ilustracija - 3 Foto: Dnevnik Nove TV +0 Policija; ilustracija - 4 Galerija 1/4 >>
Policija ovaj tjedan pojačano kontrolira dostavna i taksi vozila, a reporterka Dnevnika Nove TV Lina Dollar provjerila je zašto baš njih.

Dostavna i taksi vozila ovog su tjedna pod pojačanim nadzorom policije. U posljednje vrijeme primijećeno je, tvrde iz policije, da veći broj vozača dostavnih i taksi vozila učestalo i grubo krši prometne propise.

"Najčešće se radi o prekršajima vožnje u zabranjenom smjeru, čak i nekorištenju kacige, nepropisnom parkiranju, zaustavljanju bilo gdje u raskrižjima, prolasku kroz crveno svjetlo", objasnio je Borislav Vranković, voditelj Sektora prometne policije.

I time, napominju, izazivaju nezadovoljstvo ostalih sudionika u prometu te ugrožavaju sigurnost. Mnogi od njih su u žurbi jer im je cilj što prije doći na odredište i tu se, priznaje Moris, koji je i sam dostavljač, lako nađe u sivoj zoni.

"Ne možemo baš parkirati najljepše. Malo improviziramo, ali pokušavamo izaći u susret da nikome ne smetamo", rekao je.

Pročitajte i ovo Matea Drmić i Željko Stipanović Nenadani trošak Mnogi se njime rado goste, no blagdanski stol ove bi godine mogao biti kratak: "Bit će skuplje za 30 posto"

No, pravila su ista za sve.

"Nije etički ni u skladu sa propisima da vi nekog drugog ugrožavate za vrijeme dok obavljate svoju primarnu djelatnost", napomenuo je Vranković.

Lisom iz Nepala dobro poznaje grad i propise. Najveći mu je problem bio prebaciti se na drugu stranu ceste: "Vozi se po drugoj strani i kad sam počeo bilo mi je teško, ali sada je lako."

Vozači koji obavljaju dostavu na biciklima, mopedima, osobnim prijevoznim sredstvima ili automobilima te taksi vozači će pod povećalom biti do kraja tjedna.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene