Obavijesti Video Pretražite Navigacija
IDUĆI TJEDAN FORMALIZIRANJE

Postignut načelni dogovor dobavljača Agrokora i vjerovnika? Todorić se odmah oglasio

Ilustracija: Dnevnik.hr
Ilustracija: Dnevnik.hr
Kako neslužbeno doznajemo, postignut je načelni dogovor dobavljača Agrokora i financijskih vjerovnika.

Oni su u četvrtak navečer usuglasili stavove o otvorenim pitanjima, graničnom dugu i plasmanu proizvoda domaćih dobavljača kroz Konzum.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Tko će financirati Agrokor? Traje sjednica Privremenog vjerovničkog vijeća Agrokora: Imaju li plan B? Slika nije dostupna KRIZA U AGROKORU Premijer poručuje: Mjenice ne smiju ići na teret dobavljača

Zasad se radi o načelno usuglašenom usmenom dogovoru. Još ništa nije potpisano i još se trebaju srediti svi tehnički detalji i način provedbe.

Ako u tom preostalom poslu ne iskrsnu neki novi nepremostivi problemi, oni bi onda to do utorka trebali staviti na papir. Ovih dana još će se pregovarati o detaljima kako će se sve provesti i odgovara li svima.

Dogovoru je pomogla potpredsjednica Vlade i ministrica Martina Dalić koja je kod Sberbanka agitirala za dobavljače.

A danas se na svom blogu nagodbe dotaknuo Ivica Todorić. U naslovu svoje nove objave postavio je pitanje "što bi se dogodilo da Ustavni sud ukine lex Agrokor?".

Todorić se oglasio na blogu

"Agrokor Izvanredna uprava, bolje rečeno lešinarski fond Knighthead, ne izdaje nikakve brojke, niti detalje o nagodbi u javnosti. Ja ću biti slobodan da i sam budem oprezan u iznošenju detalja i brojeva.

Svjestan sam događanja vezanih za Agrokor i mene koja su obilježila posljednjih godinu dana. Međutim, kao čovjek, koji je od nule, zajedno sa svojim menadžmentom i zaposlenicima stvorio ovako moćnu industriju, a sada nažalost gledam kako se ona uništava, imam obvezu reagirati.

U ovoj fazi o budućnosti Agrokora odlučuju vjerovnici, pa se obraćam njima u ime Radne skupine dioničara (SWG)*, a u svome sljedećem blogu iznijet ću prijedlog-ponudu pod naslovom 'Postoji nagodba Agrokorovih dionika gdje nitko ne gubi ništa - industrija ostaje i razvija se'.

Ja tvrdim da nagodba koju predlaže, i cijelim procesom upravlja Knighthead, nije jedino rješenje za Agrokor. Predložena nagodba izvanredne uprave je pljačka i uništenje Agrokorove industrije i ogromna šteta za sve dionike Agrokora.

Eventualna odluka Ustavnog suda Republike Hrvatske kojom bi se ukinuo lex Agrokor omogućila bi:

a. Potpuni povrat uloženog novca vjerovnika

b. Daljni opstanak i razvoj industrije Agrokora

Takvom bi se odlukom hrvatska država odmaknula od pravne provincije i pokazala bi upravo suprotno - da Hrvatska ima snagu štititi svoj ustavni i pravni poredak. To je iznimno važno za građane, ukupnu stabilnost i napredak te međunarodni ugled Hrvatske države", napisao je Todorić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene