Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pregovori s vjerovnicima

Agrokorov dobavljač meda o nagodbi: ''Oprez ili strah postoje''

Ivan Bračić, proizvođač meda (Foto: Dnevnik.hr)
Ivan Bračić, proizvođač meda (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Maratonski sastanci zbog nagodbe oko Agrokora (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Maratonski sastanci zbog nagodbe oko Agrokora (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr Maratonski sastanci zbog nagodbe oko Agrokora (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Maratonski sastanci zbog nagodbe oko Agrokora (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Ivan Bračić, proizvođač meda (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/3 >>
Cijeli dan traju sastanci, pregovori i dogovori oko nacrta nagodbe Agrokorovih vjerovnika. Dobavljači od jutra pregovaraju s financijskim vjerovnicima, izvanredni povjerenik je bio na dogovoru kod potpredsjednice vlade.

Odgođena je i sjednica saborskog Odbora za gospodarstvo, predviđena za ispitivanje potpredsjednice i novog povjerenika.

Pročitajte i ovo Nagodba u Agrokoru dovedena u pitanje (Foto: Dnevnik.hr) Preostalo još 48 dana Grčevita borba oko nagodbe u Agrokoru: "Ulog je prevelik, sva imovina nije dovoljna da se isplati cijeli dug" Slika nije dostupna Kronologija krize Od pada Vlade do ulaska ruskih banaka u Agrokor: Godina velikih turbulencija u najvećem hrvatskom koncernu

Predstavnica dobavljača u vjerovničkom vijeću, šef Podravke i udruge dobavljača, predstavnik Atlantic grupe. U najjačem sastavu dobavljači su jutros stigli na novi krug pregovora s bankama i fondovima. Dogovora još nema, a sastanak bi mogao potrajati do kasno večeras.

Vladin povjerenik i njegova zamjenica su u isto vrijeme bili u Banskim dvorima na sastanku kod potpredsjednice Martine Dalić.

''Kroz te razgovore potpredsjednica Vlade u skladu sa svojim ovlastima, pruža podršku izvanrednom povjereniku i svim vjerovnicima u razrješavanju dilema povezanih s nagodbom'', priopćeno je iz Ministarstva gospodarstva.

Osim za granični dug dobavljači se u pregovorima s budućim vlasnicima kompanije bore i za sigurnost plasmana svojih proizvoda na konzumovim policama. To je za domaće tvrtke gotovo jednako važna stvar kao i novac, ističe proizvođač meda Ivan Bračić.

''Moja tvrtka otkad je bio Unikonzum, pa Konzum, pa Merkator, u tri države smo kroz taj kanal prodaje i moram biti iskren i otvoreno reći da nam polica tržišni život znači'', rekao je Bračić.

Vlada je objavila da je od dolaska izvanredne uprave koncern manji za 2300 radnika. Scenarij koji zabrinjavanja je moguća politika novog stranog vlasnika da se Konzum okrene uvoznim proizvodima.

''Oprez ili strah postoje, ali vjerujem da gledajući i kroz misiju ovoga zakona posebnoga očuvanje radnih mjesta, ali ne samo u Konzumu ili Agrokorovim tvrtkama nego i radnih mjesta kod dobavljača'', dodaje Bračić.

Odgođena je, za danas predviđena, sjednica saborskog odbora za gospodarstvo na kojoj su zastupnici trebali pitanjima rešetati novog povjerenika i potpredsjednicu Dalić.

''Glavni razlog je što još nije gotov nacrt nagodbe. Mislim da i javnost, a i saborski zastupnici koji su donijeli većinom zakon trebaju znati za sve detalje nagodbe. Danas još to ne znamo i zato smo pomaknuli odbor sa petog, četvrtog na 18. četvrti'', kaže Darinko Kosor, predsjednik saborskog odbora za gospodarstvo.

O nagodbi se oglasio Ivica Todorić kojeg sljedeći tjedan u Londonu očekuje saslušanje o izručenju Hrvatskoj: "Nagodbu koju zagovara i provodi Knighthead i Vlada Republike Hrvatske će osigurati da se Knighthead i partneri obogate u kratkom vremenu i iznesu ogroman novac iz Hrvatske. Svi ostali dionici Agrokora, osim onoga što su do sada naplatili, uglavnom će sve izgubiti!"

Nagodba se može izglasati i bez dobavljača, ali oni u pregovorima s bankama i fondovima imaju svoje adute. Robu i usluge koje isporučuju Agrokorovim tvrtkama.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene