Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U četvrtak popodne sastalo se privremeno vjerovničko vijeće Agrokora. Pretpostavlja se da će na sastanku biti iznijet plan daljnjeg financiranja Agrokora, nakon što je ruski Sberbank poručio kako neće sudjelovati u novom financiranju te tvrtke.


Uoči sjednice Pprivremenog vjerovničkog vijeća Agrokora Marica Vidaković, koja zastupa interese velikih dobavljača, rekla je kako pretpostavlja da će na sastanku biti iznijet prijedlog daljnjeg financiranja Agrokora.

Vezani članci Povjerenici za Agrokor (Foto: Dnevnik.hr) Burni dani za Agrokor: Ostalo je još samo tjedan dana do roka, a stvari neće ići glatko Slika nije dostupna Ključan tjedan za Agrokor: Najvažniji dio posla tek slijedi

Kazala je kako pretpostavlja da je "Vlada ozbiljna i da će imati plan B ako se ne realizira plan A".

Istom se nada i predsjednik Hrvatske poljoprivredne komore Mato Brlošić, koji zastupa interese malih dobavljača. I on vjeruje kako će Vlada naći odgovor ne bude li kredita. Brlošić je novinarima kazao i da i dalje smatra kako primarna poljoprivredna proizvodnja treba biti isplaćena u cijelosti.

"Dolazi žetva, jedan novi problem, gdje se poljoprivredni proizvođači pitaju koliko je sigurno robe ostaviti u skladištu Agrokora. Nadamo se da ćemo dobiti danas taj odgovor", kazao je Brlošić.

"Izvanredni povjerenik razgovara s nizom banaka, naći će se vrlo skoro dogovor o novom kreditiranju i na taj način sve banke koje žele sudjelovati u tom procesu su dobrodošle, zainteresiranih je jako puno", poručio je premijer Andrej Plenković.

Ranije u četvrtak, ruski je Sberbank poručio da neće sudjelovati u novom financiranju Agrokora. Smatraju naime, da uvjeti toga financiranja nisu pošteni jer se jednaki uvjeti sudjelovanja u novome kreditu predlažu i bankama i špekulativnim fondovima.

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju