Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Pripadnik s činom razvodnika hrvatskog kontingenta u misiji ISAF u Afganistanu, u poslijepodnevnim je satima, tijekom organiziranog čišćenja naoružanja u kampu Marmal u Mazar-e Sharifu, zadobio ozljede lijeve šake, priopćio je MORH.


On je prilikom obavljanja provjere napunjenosti službenog samokresa, na mjestu predviđenom za čišćenje naoružanja, nepažnjom ubacio metak u cijev te je nakon vađenja okvira izvršio probno opaljenje, pri čemu je propucao dlan svoje lijeve ruke.

Vezani članci Slika nije dostupna Afganistan: Hrvatski vojnik sam ranio sebe i kolegu Slika nije dostupna Nehotičan hitac: Pripadnik HV-a u Afganistanu propucao hrvatskog kolegu

>> Afganistan: U eksploziji bombe poginuli svatovi

Prva pomoć pružena mu je od strane liječnice u kampu, nakon čega je prevezen u bolnicu kampa Marmal. Ustanovljeno je da se radi o propucavanju mekog tkiva i žila, bez oštećenja kostiju. Sve vitalne funkcije su uredne te po mišljenju liječnika vjerojatno neće biti težih posljedica ni trajnog invaliditeta.

Prema nalazu liječnika imenovani će ostati u bolnici nekoliko dana zbog previjanja i čišćenja rane onečišćene barutnim česticama.

Tijekom navedenog događaja drugi pripadnici hrvatskog kontingenta nisu bili ugroženi niti je nastala materijalna šteta. Vojna policija obavila je očevid i provodi daljnje istražne radnje vezano za okolnosti nastanaka događaja, priopćili su iz MORH-a.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook