Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NIŠTA OD MIROVINE

Admiral Hranj ostaje načelnik Glavnog stožera: Ministar objasnio zašto se odlučio na ovaj potez

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Admiral Robert Hranj ostaje načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH, odluka je to koju je danas potpisao ministar Banožić.

Ministar obrane Mario Banožić u četvrtak je potpisao produženje mandata načelniku Glavnog stožera admiralu Robertu Hranju za šest mjeseci.

Kako je Banožić naglasio, razgovarao je s admiralom Hranjom te je jutros potpisao odluku o produženju mandataza pola godine, piše Jutarnji list. 

 

Admiral Hranj ove je godine napunio 60 godina života te prema Zakonu o službi u Oružanim snagama na kraju godine trebao bi biti umirovljen ukoliko ne podnese zahtjev za produljenje mandata.

Ministar je naglasio kako smatra da bi admiral Hranj prerano otišao u mirovinu te se odlučio za produljenje mandata na šest mjeseci kako bi u tom razdoblju zajednički predložili promjene Zakona o obrani i Zakona o službi u Oružanim snagama. 

Mandat mu može biti produljen najviše dvije godine.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović AKTUALNE TEME Milanović: ''Da nije bilo mene i troje ljudi, Hrvati bi i dalje bili robovi banaka... Ovako smo im stali na papak''

Pročitajte i ovo Mario Banožić - 1 RUBRIKA RAZOTKRIVANJE Majstor kad treba naljutiti predsjednika, ali i majstor - slavonskih kobasica: Banožić otkrio što misli o Milanoviću, kao i koja je tajna njegova novog izgleda

Predsjednik Zoran MIlanović nedavno je komentirao da će biti svega ako umirove admirala Hranja, ali Banožić je odgovorio kako ovo ne čini kako bi izbjegao novi veliki sukob s predsjednikom, niti popušta pod njegovim pritiskom.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene