Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Olakšat će vam život

3 čari mobilne aplikacije koja štedi vrijeme i živce

Plaćanje računa i dok ste na tržnici (Foto: Thinkstock)
Plaćanje računa i dok ste na tržnici (Foto: Thinkstock) Thinkstock
Aktualno Galerija Plaćanje računa i dok ste na tržnici (Foto: Thinkstock) Plaćanje računa i dok ste na tržnici (Foto: Thinkstock) Foto: Thinkstock Plaćanje računa dok čekate tramvaj (Foto: Thinkstock) Plaćanje računa dok čekate tramvaj (Foto: Thinkstock) Foto: Thinkstock Podaci između korisnika mobilne aplikacije i banke zaštićeni su kriptiranom vezom (Foto: Thinkstock) Podaci između korisnika mobilne aplikacije i banke zaštićeni su kriptiranom vezom (Foto: Thinkstock) Foto: Thinkstock Mobilne bankovne aplikacije štede vrijeme Mobilne bankovne aplikacije štede vrijeme Foto: Getty +0 Sve je na dlanu, spremno za upotrebu Galerija 1/5 >>
Svi oni koji se još nisu odlučili za mobilno bankarstvo mogli bi razmisliti o promjeni. Teško da možemo naći zamjerku ovom brzom, sigurnom i praktičnom načinu koji olakšava život. Evo nekoliko razloga zbog kojih je dobro koristiti mobilnu bankovnu aplikaciju.

 

1. Štedi vrijeme

Pročitajte i ovo Zaboravnost Savjeti zlata vrijedni 5 svakodnevnih neugodnosti koje možete spriječiti na vrijeme Savjeti za upravljanje budžetom Preživjeti jesen Bez odlaska u minus: Savjeti za upravljanje budžetom kućanstva

Život u velikom gradu, za razliku od onog u manjim mjestima, često ne ostavlja previše slobodnog vremena. Gdje god krenete, stvaraju se gužve u kojima treba znati ostati miran i staložen. To se najčešće može postići ako pronađete neku zanimaciju poput čitanja knjiga, preslušavanja najnovijeg albuma… Ali zašto ne iskoristiti priliku za vrijeme stajanja u gužvi i odraditi neizbježnu obvezu – plaćanje računa? Koristeći funkciju plaćanja fotografiranjem odreska računa ili 2D bar-koda, tu obvezu možete odraditi u bilo kojem trenutku.

Plaćanje računa i dok ste na tržnici (Foto: Thinkstock) Plaćanje računa dok čekate tramvaj (Foto: Thinkstock) Foto: Thinkstock

Plaćanje računa, pregledavanje obavijesti koje šalje banka, kontroliranje troškova – sve to praktičnije je i brže uz mobilnu aplikaciju. Danas je korištenje ove tehnologije u porastu, a dokaz su tomu i podaci Zagrebačke banke koja bilježi rast aktivnih korisnika mobilne aplikacije m-zaba za 33 % u godinu dana.

2. Sve na jednom mjestu

Svi računi, sve transakcije, obveze po kreditima ili informacije o trajnim nalozima nalaze se u mobilnoj aplikaciji i možete ih pratiti u svakom trenutku. zapravo je gotovo sve na dlanu, spremno za upotrebu – odmah. Uvidom u sve račune više se nikada nećete naći pred blagajnom u strahu od toga imate li dovoljno novca. Uz sve to, nadoplaćivanje ENC uređaja, kupnja bonova za mobitel samo su dodatne mogućnosti za korištenje m-zabe.

3. Veća sigurnost

Ako ste jedni od onih koje brine sigurnost ovakva načina korištenja bankovnih usluga, niste jedini. Prema istraživanjima u svijetu, pa tako i u Hrvatskoj, još postoji velik broj onih koji se brinu o tome tko sve ima mogućnost doći do računa. No ne morate se brinuti, zaštita podataka i sigurnost su prioritet. Svi podaci koji se razmjenjuju između korisnika mobilne aplikacije i banke zaštićeni su kriptiranom vezom, a za pristup aplikaciji potreban je PIN koji zna samo korisnik aplikacije. Također, dodatna je zašitita i promjena pozicije brojeva na koje morate kliknuti pri svakom ulasku u aplikaciju i unošenju PIN-a.

Plaćanje računa i dok ste na tržnici (Foto: Thinkstock) Podaci između korisnika mobilne aplikacije i banke zaštićeni su kriptiranom vezom (Foto: Thinkstock) Foto: Thinkstock

Pri aktivaciji aplikacije m-zaba u mobitel se instalira softverski token koji jamči još veću sigurnost. Nema straha ni u slučaju krađe mobitela jer nakon trećeg pogrešnog unosa PIN-a aplikacija se automatski zaključava.

Pred većinom su i godišnji odmori za koje vjerujemo da ih žele provesti bezbrižno. Može li i bankovna aplikacija biti jedna od stavki koja će utjecati na potpunu relaksaciju? Oni koji ju već imaju kažu da može, a na ostalima je da isprobaju.


 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene