Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Japanski princ u Hrvatskoj

20 godina diplomacije Japan-Hrvatska: Predsjednik, premijer i predsjednik Sabora dočekuju princa Akishina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Japanski princ Akishino sa suprugom boravi u službenom posjetu Hrvatskoj do 23. lipnja, a u ta četiri dana planirana je posjeta Zagrebu, Plitvicama, Hrvatskom zagorju i Dubrovniku.

Princ Akishino, mlađi brat japanskog prijestolonasljednika Naruhita, u Hrvatsku dolazi na poziv predsjednika Ive Josipovića.Tijekom dana primit će ga premijer Zoran Milanović i predsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko, a u 19 sati na Pantovčaku će ga ugostiti domaćin njegova boravka predsjednik Ivo Josipović.

Pročitajte i ovo Konstituiranje Sabora - 3 Novi saziv Zastupnici u četvrtak prvi put u saborskim klupama: Uskoro i glasanje o Vladi? Slika nije dostupna Osiguranje na sto muka Princ i princeza se družili sa Zagrepčanima, unatoč strogom protokolu

>>Japanski princ Akishino sa suprugom u posjetu Hrvatskoj

Nakon toga će Josipović zajedno s princom i princezom nazočiti svečanosti i koncertu povodom 20. obljetnice diplomatskih odnosa RH i Japana gdje je predviđeno obraćanje predsjednika i princa Akishina.

Princ Akishino (47) nakon svoga je brata, koji nema muških nasljednika, drugi u nasljednom redu za Prijestolje krizantema, japanski carski tron. Princ Akishino studirao je pravo i biologiju, dvostruki je doktor znanosti, veliki zaljubljenik u prirodu, Beatlese i tenis.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene