Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Višak radne snage

1000 radnika odlazi iz HŽ-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
HŽ će uskoro ostati bez gotovo tisuću radnika, no kako doznajemo, ne radi se o nasilnom otpuštanju, već o dobrovoljnom odlasku u mirovinu.

'Nema nasilnog otpuštanja, već ljudi dobrovoljno odlaze uz optremnine. Njih oko 970 se javilo dobrovoljno. To je praksa u HŽ-u već godinama i to nije nešto što se događa preko noći', izjavila nam je Marina Malužan, glasnogovornica Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, Božidara Kalmete. Istu informaciju probali smo potvrditi i u HŽ-u, no tamo nisu bili raspoloženi za komentare. 'ja to ne bih komentirao. Hvala', bio je kratak i jasan predsjednik Uprave HŽ-a Branimir Jerneić.

Pročitajte i ovo Štrajk željezničara u Francuskoj (Foto: AFP) Destkovane službe Štrajk željezničara u Francuskoj, mogao bi se proširiti i na energetski sektor Slika nije dostupna Je li se isplatilo? Epsko putovanje ekipe Nove TV vlakom do mora: Više od 13 sati za 600 km

Gotovo 13.000 djelatnika trenutno radi u HŽ-u, a iako je njihov broj još od 2003. godine smanjen za preko 3000, još uvijek ima višaka,čini se, koji trebaju otići.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene