Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

HŽ će uskoro ostati bez gotovo tisuću radnika, no kako doznajemo, ne radi se o nasilnom otpuštanju, već o dobrovoljnom odlasku u mirovinu.


'Nema nasilnog otpuštanja, već ljudi dobrovoljno odlaze uz optremnine. Njih oko 970 se javilo dobrovoljno. To je praksa u HŽ-u već godinama i to nije nešto što se događa preko noći', izjavila nam je Marina Malužan, glasnogovornica Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, Božidara Kalmete. Istu informaciju probali smo potvrditi i u HŽ-u, no tamo nisu bili raspoloženi za komentare. 'ja to ne bih komentirao. Hvala', bio je kratak i jasan predsjednik Uprave HŽ-a Branimir Jerneić.

Vezani članci Štrajk željezničara u Francuskoj (Foto: AFP) Štrajk željezničara u Francuskoj, mogao bi se proširiti i na energetski sektor Slika nije dostupna Epsko putovanje ekipe Nove TV vlakom do mora: Više od 13 sati za 600 km

Gotovo 13.000 djelatnika trenutno radi u HŽ-u, a iako je njihov broj još od 2003. godine smanjen za preko 3000, još uvijek ima višaka,čini se, koji trebaju otići.