Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uljanik kupuje samo 'maticu'

Vlada odlučila: Četiri tvrtke iz sastava 3. maja preuzima država

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kao što je i najavljivano, Vlada je odlučila da će država u svoje vlasništvo preuzeti četiri tvrtke sastavnice riječkog 3. maja, s obzirom da je pulski Uljanik zainteresiran isključivo za kupnju dionica matičnog društva.

Vlada je danas odlučila da će država u svoje vlasništvo preuzeti četiri tvrtke iz sastava Grupe 3. maj - 3. maj Motori i dizalice, 3. maj Tvornica industrijske brodske opreme (TIBO) , 3. maj Ugostiteljstvo i 3. maj STIM, a čime se stvaraju preduvjeti za privatizaciju riječkog 3. maja.

Pročitajte i ovo Porinuće broda u 3. maju - 1 Vrijedan 23,5 milijuna U 3. maju porinut 225 metara dugačak brod: "Opravdali smo međusobno povjerenje, stvaramo brodove za svjetsko tržište" Slika nije dostupna Kraj iščekivanja? Pulski Uljanik preuzima 3. maj, objavio obvezujuću ponudu

Sukladno pismu namjere pulskog Uljanika, koji je iskazao interes za kupnju samo dionica matičnog društva 3. maj, a ne i dionica i poslovnih udjela ovisnih društava u Grupi 3. maj, predloženo je da se dionice i poslovni udjeli četiri ovisna društva prenesu u stopostotno vlasništvo države, bez naknade, objasnio je na sjednici Vlade ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak.

>> U 3. maju potpisali pismo namjere, gradit će šest novih tankera

"Time se otvaraju vrata za daljnje pregovore s Uljanikom u pripremi teksta ugovora o kupoprodaji 3. maja, a koji bi se trebao zaključiti tijekom svibnja", kazao je Vrdoljak. Podsjetio je i da je Europska komisija jučer odobrila tekst ugovora za Brodotrogir.

Za privatizaciju Brodotrogira prihvaćena je ponuda tvrtke "Kermas energija" Danka Končara, s kojom je u siječnju parafiran ugovor.

Slijedi usuglašavanje završnog teksta ugovora za Brodotrogir koji bi se pred Vladom mogao naći za koji tjedan. Početkom travnja taj bi ugovor mogao biti i potpisan, a usporedo s tim i privatizacija 3. maja ide u pravom smjeru, rekao je Vrdoljak.

Uskoro se može očekivati i privatizacija IPK Tvornice ulja Čepin za koju su pristigle dvije obvezujuće ponude, a potpunijom je, kaže Vrdoljak, ocijenjena ponuda osječke tvrtke Mambo, koja je u sastavu Žito grupe.

Uz ponudu tvrtke Mambo, iz sastava Žito grupe u vlasništvu osječkog poduzetnika Marka Pipunića, za kupnju 81,48 posto dionica IPK Tvornice ulja Čepin pristigla je i ponuda američkog društva PS International.

Povjerenstvo je ponudu tvrtke Mambo, iz sastava Žito grupe, ocijenilo potpunijom i preciznijom, ta tvrtka planira nastaviti proizvodnju i u iduće dvije godine investirati 295 milijuna kuna, kazao je Vrdoljak dodajući kako bi u sljedećih nekoliko tjedana trebalo ispregovarati i konačni tekst ugovora. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene