Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Malo tko zna da Ikea s Hrvatskom surađuje već trideset godina. Tvrtka Tvin Virovitica njihov je proizvođač pojedinih dijelova namještaja poput stolaca i uredskih predmeta. I upravo te hrvatske proizvode Ikea izvozi na tržišta diljem svijeta.


Stoljeće već na tržištu, a i u kriznim godinama rade punom parom. Drvna industrija za njih je otpočetka bila izbor poslovnog puta. A od prije 30 godina i Ikea, za koju proizvode namještaj poput stolaca i uredskih predmeta. Stoga su i više nego svjesni značaja stranih investitora za hrvatske proizvođače.

>> IKEA dobila građevinsku dozvolu, stiže švedski div!

Vezani članci Andres Tegnell, glavni švedski epidemiolog Dok korona divlja Europom, oni tvrde da nema ni traga drugom valu: Poručili starijima da prekinu izolaciju, ali... Koronavirus u Švedskoj Ništa od švedskog modela, zemlja o kojoj smo svi pričali mijenja strategiju: Uvode se nove preporuke

'Proizvođači imaju jedan oslonac, znači svjesni su i znaju da je njihov proizvod i usluga tražena na tržištu i da će jedno određeno vrijeme sigurno biti zapunjeni kapaciteti proizvodnje', kaže Natalija Špoljarić iz Tvin Virovitice.

Tvin Virovitici to se i dogodilo. Njihovi proizvodi danas su na tržištu diljem svijeta. No, znaju da odmora nema. 'Potrebno je ulagati sve više u razvoj novih programa', kaže Natalija Špoljarić.

Novi programi znače i nove poslove. Svjesni su toga i zaposlenici. Njih 1.300 zato se veseli svakoj novoj poslovnoj edukaciji. 'Viša kvaliteta od trenutne koja i dalje omogućava konkurentnost na tržištu i prati ukorak, znači visoke zahtjeve koje traži današnje tržište, kaže djelatnik Ivan Biondić.

U tvrtki se tako i ističe da traže samo najbolje radnike, a ne one preko veze. Dobra budućnost im je u tom slučaju zajamčena, a time i virovitičkom kraju.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook