Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Žrtva sam svog posla'

Todorić: Da sam iz Srbije, puno bih manje ulagao u Hrvatsku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ivica Todorić, vlasnik Agrokora, u razgovoru za srbijanski Press izjavio je da u Srbiji ima puno više mogućnosti za ulaganje nego u svojoj zemlji.

Ivica Todorić je bio upitan kako to da srpske tvrtke u Hrvatskoj nemaju mogućnosti da rade tako dobro kao on u Srbiji.

Pročitajte i ovo Kombi pravosudne policije (Foto: Dnevnik.hr) Žalbe tužiteljstva i obrane Todorić iznosio obranu više od tri sata, nema novca za jamčevinu Sudit će im se godinama (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Suđenje će trajati godinama Najveća optužnica u povijesti hrvatskog pravosuđa: Slučaj Agrokor obara sve rekorde, a optužnica će težiti više od milijardu kuna

>> VIDEO: Kako je Todorić nadmudrio državu

'Da sam ja iz Srbije, puno bih manje ulagao u Hrvatsku. Kako vidim, u Srbiji ima mnogo više prilika za ulaganje nego što je to slučaj u Hrvatskoj. Ali da znate i ovo. Predsjednik OTP banke Šandor Čanji je najutjecajniji poslovni čovjek u Mađarskoj i moj kućni prijatelj 10 godina, i on ima svoju proizvodnju. Vjerujte, nas dvojica već 10 godina zajedno se mučimo da nešto iz Mađarske dovedemo i prodamo u Hrvatskoj! Eto, ja u Hrvatskoj imam svoju mrežu prodaje, ali jednostavno ne ide. Nije to tako jednostavno, proizvesti proizvod za drugo tržište je teško. 'Kraš' ima oko 1.500 proizvoda, a ima promet nešto veći od 100 milijuna eura godišnje, a bio sam u jednoj švicarskoj tvrtki koja proizvodi samo tri vrste čokolade i godišnje zarađuje 280 milijunna eura', rekao je Todorić.

Todorić je kazao da bi prihvatio mogućnost da zajedno sa srbijanskom 'Deltom' nastupi u zauzimanju tržišta Europske unije te je konstatirao da njegova tvrtka i 'Delta jako dobro surađuju.

Vlasnik Agrokora je dao i recept za njegov uspjeh, odnosno za put od trgovca cvijećem do jednog od najbogatijih ljudi u regiji. 'Znate, ja radim 24 sata, već 36 godina. Nikada nisam bio na godišnjem i smatram da sam žrtva svog posla. Moji su papiri u svim najvećim svjetskim bankama, gdje ih najveći analitičari provjeravaju i kažu da su u redu', poručio je na kraju Todorić.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene