Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kerum o prodaji trgovina

Kerum: Tko preuzme moj lanac, vladat će Dalmacijom'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Željko Kerum u razgovoru za Novu TV potvrdio da prodaje svoj lanac trgovina.

Kerum nam otkriva da će dućani na prodaju , to je sada već sigurno. 'To će biti najveća transakcija u Hrvatskoj ove godine', kaže Kerum. Ističe, prodaja trgovačkog dijela ne uključuje trgovački centar Joker u Splitu, niti njegov splitski hotel Marjan Hilton. Kaže, ukupan kapital trgovačke tvrtke Kerum je 400 milijuna eura, a samo trgovački biznis nudi na prodaju za 200 milijuna eura. Neki mediji su nagađali da ipak neće dobiti više od 90 milijuna eura zbog dugova. 'Ako ne dobijemo taj novac nećemo prodati nego se širimo dalje', otkriva Kerum. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Odlučio što će Kerum ne prodaje, već se kapitalno udružuje Slika nije dostupna Sve zatekla vijest 'Kerumove trgovine ne smiju pasti u ruke strancima'

Ako prodaje, banke i krediti gadno su ga stisli, zaključuju mnogi jer se zna da se Kerum obogatio upravo na trgovini. Kerum tvrdi suprotno. Ističe da im je godišnji prihod milijardu i pol kuna,odnosno 200 milijuna eura i za toliko prodaje biznis. 'Mi sada na računu imamo 120 milijuna kuna i odlično stojimo', tvrdi Kerum. Nekima je to neuvjerljivo ali kerum tvrdi za trgovinu jednostavno nema vremena. 'Zbog zauzetosti zaključili smo da nemamo vremena i odlučili prodati'. Ostaje pitanje tko je kupac. Kerumove trgovine su i sada u sklopu NTL -a, trgovačkog lanca u kome su Tomy, Studenac, Gavrilović. Neki govore i o Konzumu. 'Ja sam osnivač NTL- a i bilo bi mi drago da to budu oni, ali ima nekoliko kupaca, pregovaramo', kaže Kerum. Službeno, Todorićev Agrokor ovako poručuje: Mi nismo dobili mandate u smislu kupnje, niti su bilo kakvi pregovori u tijeku. Cijenimo tvrtku Kerum i bude li prilika mi ćemo se javiti.

>> 'Ne dolazi u obzir da Sanadera primim u stranku'

Kerum je još u sred obnove hotela Marjan Hilton u Splitu, obećani rokovi dovršenja su prošli. Čeka ga uređenje novo kupljenog restorana u Zagrebu. Pitanje je koliki je udio kredita u svemu što ima. Potpora politike na državnoj razini dobro bi mu došla. Fotelju gradonačelnika je uzeo, osniva stranku, nada se prijateljstvu sa predsjednikom. Ovih dana pjeva i nazdravlja s Milanom Bandićem. Tvrdi, mjesta njegovih radnika nisu nimalo ugrožena.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene